Kalibwoy wint Grote prijs van Nederland (NL)

Na een lange weg en een lange strijd is het uiteindelijk Kalibwoy geworden die in de categorie Hip Hop de grote prijs van Nederland heeft gewonnen. Kali nam het in de finale op tegen aDiSON, Boef en de Gelogeerde Aap, D.Lipps, Kingsize en Mister Polska.

Big Up to KaliBwoy!! Onthoud deze datum, 11 december 2010, de dag dat onze eigen dancehall artiest de finale van de Grote Prijs van Nederland 2010 won in de categorie Hip-Hop.

Met een fantastisch optreden met de live band Experience heeft Kalibwoy Paradiso Amsterdam op zijn kop gezet. Een stukje pophistorie, als eerste Dancehall artiest ooit winnen op het 25-jarige jubileum van de Grote Prijs van Nederland.

KaliBwoy stond in de finale met verder alleen maar Hip-Hop artiesten waaronder Kingsize, Adison, D.Lipps, Boef en de gelogeerde Aap en Mister Polska. Al snel werd ons duidelijk dat KaliBwoy deze finale wel moest winnen…

Om 22.00 uur begon de Categorie Hip Hop van de Grote Prijs van Nederland en Paradiso was afgeladen. KingSize, Adison, Boef en de gelogeerde Aap en D.Lipps deden hun ding en om 23.15 was het eindelijk tijd voor de meest talentvolle dancehall artiest uit Nederland, KaliBwoy.

Waar de andere artiesten allemaal met DJ kwamen had KaliBwoy naast DJ JAH zijn eigen Experience Band meegenomen. Kali kreeg een set van 20 minuten om zich te bewijzen voor publiek en jury en dat deed hij dan ook. Waar natuurlijk al zijn bekende tracks gezongen werden haalde hij alles uit de kast. Zo kwamen zelfs de dames van Fierce als backing vocals hem ondersteunen en betraden Rass Motivated en Lyricall (Amo-Lab) ook het podium op voor support aan KaliBwoy. KaliBwoy treed regelmatig op maar een performance zoals deze avond, met zoveel passie, energie en inspiratie is op de Grote Prijs van Nederland nog maar zelden voor gekomen..

Om 01.50 uur werder de winnaars bekend gemaakt en moesten de finalisten het podium opkomen. Naast de Grote Prijs van Nederland werden er ook twee andere prijzen uitgereikt; Zo gingen de MCN Publieksprijs en de SAE Institute Beste Muzikantprijs naar Boef en de Gelogeerde Aap en wonnen deze herenin totaal 2000 Euro.

Het moment was daar, de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2010 gaat naar…….. KaliBwoy !!!

Met deze prijs wint hij het volgende:

 • € 5000,- werkbudget, naar eigen inzicht te besteden
 • Optredens op verschillende festivals en podia, waaronder Eurosonic, Hiphop in Duketown en New Attraction Festival.
 • Studiotijd in studio’s van SAE Institute
 • Professionele onafhankelijke coaching naar wens (juridisch, promotioneel, productioneel etc) door door Vision for Careers,powered by AT Productions gedurende het hele jaar volgend op het winnen van de Grote Prijs.
 • 500 exemplaren van de promosingle geperst door Salisbury
 • Persfoto’s gemaakt door een professionele fotograaf

In een eerste reactie aan WorldaReggae.com verklaarde KaliBwoy dat hij het nog steeds niet kan geloven dat hij de winaar is geworden van de GPVN. “Dit gaat de geschiedenis boeken in”, “Het is een grote overwinning voor Dancehall in Nederland”.

Begin van de nieuwe week kan je natuurlijk een uitgebreid videoverslag zien op het Jahlove.web-log.nl YouTube channel.

Kalibwoy laat met deze overwinning zien dat er plaats is voor Dancehall Reggae op de Nederlandse poppodia en maakt hiermee, wat ons betreft, de weg vrij voor andere upcoming Dancehall/Reggae artiesten in Nederland!

Kalibwoy, Gefiliciteerd!

http://www.youtube.com/watch?v=4I86D6Ouil4


2 Comments on this post

 1. Raar hoor dat dancehall wint in de categorie HIPHOP. Klopt echt niet.

  fernie / Reply
 2. Misschien wordt het tijd dat de categorie HIPHOP vervangen wordt door de categorie DANCEHALL.. Want zeg eerlijk, de show van KaliBwoy was van een veel hoger niveau als dat van de andere artiesten, met alle respect natuurlijk voor de andere finalisten. KaliBwoy bewees deze avond een heel grote talent te zijn en is een van de Europese dancehall artiesten die het in zich heeft zich te meten met de Jamaicaanse Dancehall artiesten!!

  Sander Nesta / Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*