Nieuwe Rub-A-Dub-Club keert terug naar de oorspronkelijke sound (NL)

Rub-A-Dub Club is de nieuwe reggae en dancehall clubavond in de Effenaar en Paradiso, waarbij het zwaartepunt ligt bij de Jamaicaanse muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en waarbij de sfeer van de ‘good old days’ wordt terug gebracht.

De afgelopen jaren zijn reggae en dancehall flink veranderd en steeds sterker beïnvloed door hiphop en r&b, waardoor reggae en dancehall steeds verder verwijderd zijn geraakt van haar oorspronkelijke sound. Rub-A-Dub Club is er voor de liefhebbers van deze oorspronkelijke sound, maar ook voor de mensen die graag de roots van reggae en dancehall willen (her)ontdekken, want op een Rub-A-Dub Club avond zul je de nodige classics voorbij horen komen.

Inmiddels hebben al twee succesvolle edities van Rub-A-Dub Club plaatsgevonden, na het concert van Burning Spear (19 augustus 2010) en het Afrikan Vibrations festival met de C-Sharp Band, Elijah & the Dubby Conquerors en Glen Washington (25 augustus 2010). De eerste editie van Rub-A-Dub Club in de Effenaar zal plaatsvinden op 23 oktober 2010. De muziek tijdens deze editie van Rub-A-Dub Club zal worden verzorgd door Ovadoze Movement en Riddim Shower Hi-Fi Power.

Ovadoze Movement is geen onbekende in de Effenaar. Reeds een flink aantal malen verzorgden Danny Pepperseed, Kri$$ en Mr. Scissors de muziek voor en na concerten in de Effenaar van onder meer Sizzla, Beres Hammond, Morgan Heritage en Ziggy Marley. Daarnaast kun je Danny Pepperseed elke woensdagavond met zijn Dancehall Vibes radioshow horen op Stadsradio Helmond. Tijdens Rub-A-Dub Club kun je van Ovadoze Movement een strakke classics selectie verwachten uit hun enorme platencollectie.

Het Amsterdamse Riddim Shower Hi-Fi Power is één van de weinige soundsystems uit Nederland die ook daadwerkelijk over een eigen soundsystem set beschikt. Hiermee speelden Jumbo, Kouadio, Joshua en Ronaldo op festivals als Kwakoe (Amsterdam), Two Sevens Splash (Amsterdam) en Rastaplas (Zoetermeer). Ook kun je Riddim Shower regelmatig horen spelen bij reggaeshows in Paradiso en Melkweg in Amsterdam. Riddim Shower is elke dinsdagavond te beluisteren met hun radioshow It’s Riddim Shower Time op Groove FM in Amsterdam. De flinke collectie van Riddim Shower zal uit de kast worden gehaald voor Rub-A-Dub Club, dus niceness guaranteed!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*