Rebelution, de reggae sensatie uit Amerika (NL)

De reggae band Rebelution is in 2004 ontstaan op een school in Isla Vista, een populaire gemeenschap aan de kust in Santa Barbara, Californië. De band bestaat uit vier muzikanten. De zanger en gitarist van de band is Eric Rachmany, Rory Carey bespeeld de keyboard, Wesley Finley is de drummer en Marley D. Williams verzorgd de bass.

In de jaren 2004 en 2005 is Rebelution gaan optreden in lokale bars en op strandfeesten en al gauw kregen ze veel populariteit. Ze werden op veel grote feesten gevraagd om op te treden en waren niet alleen onder de reggae fans maar ook onder de rock en hip-hop fans erg populair.

Het wachten was op het eerste album wat de band zou gaan uitbrengen en dit gebeurde in juni 2007 dan ook. Het album ” Courage to Grow ” stond symbool voor de style van Rebelution en kwam dan ook al snel in de Amerikaanse hitlijsten, waar het album hoog in de lijsten terecht kwam. Met hits als Green to Black, Safe and Sound en Feeling Alright zijn ze de reggae senstatie van de Verenigde Staten geworden. Op dit moment kan je dan ook wel zeggen dat Rebelution bij de beste reggae bands in Amerika hoort en misschien zelfs wel de beste reggae band van het continent is. Hoe populair ze in Amerika zijn blijkt wel uit het feit dat vrijwel elk concert die ze geven is uitverkocht en als je kijkt naar het aantal optredens die ze het afgelopen jaar gegeven hebben en naar de concerten die er nog aankomen is dat erg knap wat dan zijn er veel, heel veel.

Aan het eind van de zomer van 2009 kwam dan eindelijk het lang verwachtte album ” Bright Side of Life ” uit en ook dit is een groot succes geworden. De beste nummers op het album zijn Suffering, Bright Side of Life, From the Window, More than Ever, Too Rude en Bump. Het nummer Dubzilla dat voor Bump wordt afgespeeld klinkt ook heel erg goed.

Op dit moment staat het album Bright Side of Life na 61 weken nog steeds op nummer 8 van de Reggae Billboard. Met ook een nummer 1 waardering is het nog steeds een van de beste reggae albums van de laatste paar jaar te noemen. Het is dan ook weer wachten op een nieuw album van de reggae band Rebelution. Helaas is deze band nog nooit in Nederland geweest voor een optreden en dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Binnenkort kan je op Jahlove.web-log.nl een exclusief interview lezen van Sander Nesta met de band Rebelution. Ik zal ongetwijfeld vragen wanneer ze van plan zijn om naar Nederland te komen… Hou de site dus goed in de gaten.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*