CLOSED: Free Tickets: Culture Ft. Kenyatta Hill live at Paradiso Amsterdam

De rootsreggaeband Culture is het meest bekend van het album en de wereldhit met de titel ‘Two Sevens Clash’. Het album ‘Two Sevens Clash’ was gebaseerd op een voorspelling door Marcus Garvey, die zei dat de chaos zou toeslaan op 7 juli 1977, als de zevens elkaar ontmoetten. Leadzanger Joseph Hill zag dit helemaal voor zich en schreef het nummer, waarin ook hij voorspelde dat op deze dag alle ongerechtigheid zou worden geworken. Het nummer met de apocalyptische boodschap werd een hit en zorgde in Jamaica voor opheffing; veel mensen bleven die dag binnen, bedrijven en winkels sloten hun deuren.

Het waren de militante houding en de teksten waarmee Culture in die tijd ook op sympathie in punkkringen kon rekenen. Het vocale trio met Joseph Hill als charismatisch middelpunt en door de jaren heen wisselende bezettingen, bleef altijd een gezelschap dat vele gezindten aansprak. Ze maakten een hele rits memorabele albums – tot aan ‘World Peace’, in 2003. Joseph Hill wilde niet dat Culture een reggaeband werd die oude hitjes speelde en bleef nieuwe muziek opnemen – onder andere met Buju Banton and Anthony B. Na het overlijden van Joseph Hill in 2006 heeft zijn zoon Kenyatta Hill de rol van leadzanger op zich genomen.

Wil jij kans maken op 1×2 vrijkaartjes voor dit concert? Mail dan naar info@worldareggae.com met als titel Free Tickets: Culture Ft. Kenyatta Hill – Paradiso Amsterdam en vertel waarom jij hierbij wilt zijn..

De actie loopt tot 15 juni 2011.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*