Ashwin Jaydee

(DUTCH BIOGRAPHY)

Jaydee is Ashwin R. en is in Rotterdam geboren. Hij komt uit een muzikale familie. Zijn oom speelt Indiase slagwerken en Ashwin gaat de kant van zijn oom op.

Ashwin wordt geïnspireerd door Bollywood en de vele zangers en muzikanten. Via de oude platencollectie van zijn vader maakt hij kennis met The Wailers en Peter Tosh. Zijn vader had deze klassiekers in de schuur verstopt, maar toen Ashwin ze vond, voelde hij zich meteen aangetrokken tot reggae.

Het kleine beetje zakgeld dat Ashwin verdient via kleine klusjes, maakt hij op aan LP’s en tapes. Zijn muzikale helden zijn Supercat, Apache Indian, Beenie Man, Buju Banton en Cutty Ranks. Natuurlijk behoren ook Shabba Ranks, Shaggy, Bob Marley en Sean Paul tot zijn iconen. Maar ook de in Surinaamse kringen bekende artiesten als Jeffrey Dilroshan en Papa Touwtje vindt hij goed. Als Ashwin 10 jaar oud is schrijft hij zijn eerste teksten.

Enkele jaren later begint hij nummers te componeren en begin 2005 houdt Jaydee zich meer bezig met produceren van beats en tunes. Hij begint aan eigen riddim’s te werken en vermengt deze in meeste gevallen met zijn Indiase roots. Op deze manier worden songs geboren. In 2005 ontmoet hij ook zijn huidige manager Sailin. Als persoonlijke promotor weet hij Jaydee in 2007 op verschillende grote feesten neer te zetten.

Jaydee blijft daardoor niet onopgemerkt en zo komt hij in aanraking met de Angolese zangeres Yola Araújo. Zij heeft in Rotterdam ook al eerder gewerkt met de jongens van Miss Jane records (Quatro Plus). In augustus 2007 gaat Jaydee mee op tour door Angola, waar hij samen met Yola Araújo de clip opneemt van hun track Diz Que Sim (Keep It Real).

SOURCE

More info:

VIDEO:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*