Fullanny

Fullanny (Orlando Gambier) is een Reggae / Dancehall artiest van Surinaamse afkomst. Fullanny is opgegroeid in Rotterdam, en maakt op zijn 14e jaar kennis met Roots Reggaemuziek, in 2001 keerde hij zich tot Rastafarian en was hij leadzanger van een Surinaamse reggaeband. Op een gegeven moment was het tijd om zijn eigen weg in te slaan en is hij als solo artiest verder gaan als Fullanny.

Rising Star
In 2007 won Fullanny de Albeda College Music Contest en gaf hij een sterk optreden op het Metropolis Festival.(NL) In 2008 won hij ook het Dunya on Tour Battle, waarnaar hij ook mocht optreden op het Dunya Festival.(NL) In dat zelfde jaar bracht hij de single/videoclip “Fade Away” uit.

In 2009 bracht Fullanny zijn eerste mixtape ‘From Africa to Surinam” uit. De reacties uit binnen- en buitenland waren zeer positief en zijn naam werd o.a. daardoor bekend in Europa, en Suriname.

In 2011 heeft Fullanny de videoclip van zijn grootste hit “Haffi be a winner” uitgebracht en deze clip kreeg op (inter)nationale reggae / dancehall websites als WorldAReggae, ReggaeVille en United Reggae veel aandacht. De positieve reacties van fans uit binnen- en buitenland zijn tot nu overweldigend.

Stage ervaring
Fullanny heeft inmiddels in vele podia opgetreden waaronder in de Watt Rotterdam, The Sand Amsterdam, Waterfront Rotterdam, Paradiso Amsterdam, Tivoli Utrecht. Ook heeft hij in voorprogramma’s gestaan van grote internationale reggae sterren als Sugar Minnot, Gyptian, Sizzla, Twinkle brothers etc.

Fullanny is een veelzijdige energieke artiest wie zijn muziek door een heel breed publiek geluisterd kan worden, daarom is zijn motto ook ”cyan loose, cyan fail, must win!!” wat betekend; “Kan niet verliezen, kan niet falen, ik moet winnen”

Hoogtepunten Fullanny
• Reggae Sunsplash 2009 / 2010, Amsterdam (NL)
• Reggae Geel 2009, Geel (BEL)
• Zwarte Cross Festival 2011 (NL)
• Irie Vibes Festival 2011, Eibergen (NL)

LINKS

Fullanny live @ Eibergen Festival (NL)

Fullanny live @ Akhnaton Amsterdam (NL)

Foto’s: http://www.flickr.com/photos/worldareggae/sets/72157629674065667/

Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*