Wahwahsda

WAHWAHSDA combines reggae with hiphop, lyrics with freestyles, consciousness with comedy. The band, hailing from Belgium, was founded in 2008 by Spiritually Wally and SPUT and started in 2009 with live performances of their first show “Shiva Regal”. During that first year, they already warmed up before Kymani Marley, Konshens,…  In 2011 they easily sold out their premiere of the new show “Radio Rum”, which also granted them the victory at the Benelux Reggae Contest one week later.

WAHWAHSDA combineert reggae met hiphop, teksten met freestyles, diepzinnig met humor. Deze Belgische band is opgericht in 2008 door Spiritually Wally en SPUT en begon in 2009 met de live voorstellingen van hun eerste show “Shiva Regal”. Tijdens dat eerste jaar speelden ze al het voorprogramma van Kymani Marley, Konshens … In 2011 was hun premiere van de nieuwe show “Radio Rum” in een mum van tijd uitverkocht en behaalden ze hiermee een week later de overwinning op de Benelux Reggae Contest.

Het album ‘Shiva Regal’, vrij vertaald als streling voor het welzijn, werd in 2009 onder eigen beheer uitgebracht. Het ontwerp van de cd werd overgelaten aan 2 Antwerpse kunstenaars, Kevin Toelen en Benjamin Vleugels, die zowel de hoes als het boekje hebben voorzien van een aangenaam uiterlijk. De cd zelf werd met eigen middelen opgenomen in de garage van Spiritually Wally. In tegenstelling tot de live band, werd hier naast gitaren gebruik gemaakt van drum computer, orgel en synthesiser.

In 2011 wordt het nieuw albume ‘Radio Rum’ verwacht die, met een ondertussen licht gewijzigde bezetting, op 9 april live in de Arenberg Schouwburg te Antwerpen wordt opgenomen.

Bandmembers:

SPUT
Geboren te Antwerpen (1980). Begon met rappen in 1999, reeds in 2000 maakte hij deel uit van zijn eerste hiphopformatie, A.G.B. , samen met MC Fuzzy G en DJ Brochette aka T-HC (Zion Lions). Eind 2001 viel deze groep wegens omstandigheden al reeds uiteen. Hierna was het 3 jaar stil rond de rapper, maar in 2004 bracht hij ‘BETA : Listen Up’ uit onder een nieuw project, Essentie (SNC). Een samenwerking met Cedric Murrel (Bo Dejay, AB LOGIC) en DJ Skinny. 2 jaar later was het weer zover en kwam ‘PASS IT AROUND’ op de proppen.

Hierna heeft hij zich vooral toegespitst op Freestyle, het ter plekke verzinnen van tekst. Ondertussen heeft hij zijn kunne hierin al wel bewezen door middel van het organiseren van de ‘Freaky Freestyle Friday’, zijn finale plek op de SPIT IT OUT MC BATTLE en zijn overwinning op de BATTLESTAR ANTVERPIA MC BATTLE. Buiten zijn eigen carrière ondersteunt hij ook anderen als geluidstechnieker, producer of zelfs als begeleider bij een aantal muziek gerelateerde workshops.

In 2007, besloot hij een nummer te maken met Spiritually Wally en WAHWAHSDA was geboren …

SPIRITUALLY WALLY
Geboren te Wilrijk (1984) Begon al reeds op zijn 9 jaar met zang en drum. Enkele jaren later voegde hij daar ook gitaar en bas aan toe. Ondertussen heeft hij ook al enkele jaren piano achter de rug, waardoor hij best wel als een veelzijdige artiest beschreven mag worden. Begon zijn muzikale carrière als frontman van IMMATURE, een coverband die voornamelijk covers speelde van groepen zoals Red Hot Chili Peppers, Dire Straits, Nirvana … Hij werkte in 2003 tevens mee aan een rock/hiphop project dat voor een schoolopdracht van SPUT op poten was gezet. Een eerste kennismaking, die zich later nog verder zou ontplooien.

Tevens speelde hij enkele maanden gitaar bij de rock / funk formatie CAPTAIN BEEFHEART. Na zijn studies van Beeldende Kunst hield hij zich naast het maken en spelen van muziek ook bezig met airbrush en gitaarbouw. In 2007 groeide het verlangen naar iets nieuws uit tot WAHWAHSDA.

STEVEN ALBRECHT
Geboren te Mortsel (1989) Is begonnen op zijn 12 jaar met drum en percussie maar stapte op zijn 15de over op het bespelen van basgitaar, geinspireerd door Flea. Was sindsdien al live te zien bij Skleir en Freevn. Afgestudeerd als interieurvormgever.

DIETER SEGHERS & JOERI VAN DESSEL
Stonden beide al achter Spiritually Wally bij IMMATURE en houden er tevens een zij project op na, waar het zwaardere rock genre de kroon spant.

Dieter Seghers is geboren te Wilrijk (1985). Heeft in zijn jeugd van 4 jaar muziekschool genoten en fungeerde even als vervang gitarist bij SUE BASSO. Joeri van Dessel is geboren te Antwerpen (1985). Naast het drummen bespeelt hij tevens bas-, gitaar en mondharmonica.

FREDERIK VERBRUGGEN
Geboren te Mortsel (1989) Beter bekend als de frontman van Skleir. Frederik is al van jongs af aan gepassioneerd met muziek bezig. Begonnen met klassieke piano aan de academie en later overgeschakeld op zelfstudie gitaar en zang.

MARIJKE BLOKLAND
Geboren te Antwerpen. Studeerde 6 jaar gitaar en 2 jaar piano aan de muziekschool. Zong tevens meer dan 10 jaar in het antwerpse koor ‘Excelsior’ onder leiding van haar grootvader als dirigent. Tevens heeft zij een diploma audio-visuele kunsten op zak.

BENOITTE KIANGANA MUPATSHI
Deze halve congolese speelde als kind even viool maar was al snel gebeten door zang. Voegde zich in 2004 bij Muzoba waar ze vooral zocht naar haar eigen stijl waarbij ze het optreden nog even voor bekeken hield. In 2007 heeft ze een tijdje het soul en funk getinte Société Anonyme versterkt als achtergrondzangeres. Daarna expirementeeerde ze vooral met reggae en hiphop, zowel solo als aan de zijde van Crucial Alphonso, Plakband, … Ze heeft tevens op eigen houtje al enkele singles opgenomen.

Op 15 april 2011 kwam Wahwasda als winnaar uit de bus in de finale van de Benelux Reggae Contest. Zij stonden in de finale met de Nederlandse formatie  Jampara & The Batalion en de ook uit België afkomstige band Dr. Bluebeat. Welje respectievelijk 2 en 3 eindigden. Met de winst van deze finale is WahWahsda door naar de European Reggae Contest in Spanje. En zullen zij op een aantal grote festivals acte de présence geven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*