Interview with Chevaughn (C-Sharp band) (NL)

Afgelopen week had ik een interview met een bandlid van de populaire Jamaicaanse C-sharp band. Zijn naam is Chevaughn. Hij viel op tijdens het optreden van Queen Ifrica & Tony Rebel als achtergrond zanger en heeft begin van het jaar een nummer 1 hit in Jamaica gescoord met het nummer Holiday samen met Ding Dong. Hij heeft in Jamaica al in alle grote kranten het nieuws gehaald en is al aardig bekend geworden in Jamaica.

Ik stelde Chevaughn een aantal vragen en die kan je hieronder lezen.

1.Voor de reggae fans in Nederland, wie is Chevaughn?
Chevaughn is een Jamaicaanse muzikant van 24 jaar. Ik ben een broer, een zoon en een oom. Ik ben geboren en getogen in Spanish Town, St Catherine in Kingston. Ik woon al mijn hele leven in Portmore. Vanaf jongs af aan ben ik met muziek bezig en sinds een aantal jaar maak ik deel uit van de C-Sharp band. In Nederland beter bekend als backing band en achtergrond zanger van onder andere Queen Ifrica & Tony Rebel, Chezidek, Gyptian en nog veel meer andere bekende Jamaicaanse artiesten.

2.Wat voor een soort muziek maakt Chevaughn?
Ik maak zoals ik het zelf altijd zeg ‘’Jamaica soul music’’ Ik zing op verschillende muzieksoorten. Reggae, dancehall, ska, rocksteady, hip-hop en R&b. Ik probeer me altijd op alle niveaus aan te passen. Ik hou van muziek en wil me zo breed mogelijk ontwikkelen.

3.In Februari was je in Nederland en liet je een goede indruk achter tijdens het optreden van Queen Ifrica & Tony Rebel. Je zong een nummer met Tony Rebel en je zong ook een stuk uit het geweldige nummer We’’ll be forever loving Jah ditmaal gezongen door de beide Jamaicaanse artiesten en het klonk erg goed. Hoe was het om een grote Europese tour te houden met deze artiesten?
Bedankt, blij om te horen dat je het goed vond. Het was een grote eer om Queen Ifrica en Tony Rebel te touren met de C-Sharp band. Maar het is niet mijn eerste tour met hun. Ik tour al met ze sinds 2005 en de rest van de band al sinds 2003. We hebben dus inmiddels een erg goede klik met beide artiesten en voelen elkaar goed aan. Elke avond op het podium was een nieuwe, verfrissende show met nieuwe vibes en veel energie. Ik hou echt van dit soort ambiance.

4.En wat vond je van Nederland en van het publiek tijdens de optredens in Nederland?
Ik vond het echt heel leuk daar. Het was wel erg koud dit keer maar de sfeer tijdens optredens was erg goed en dit maakte het extra leuk. Met de bekende nummers werd flink meegezongen. Altijd leuk om te horen. Volgens mij hebben de fans zich goed vermaakt en daar doen we het voor.

6. Dan over de C-Sharp band! Kan je me hier wat meer over vertellen?
De band bestaat al sinds 2001. Het is een groep vrienden en we kennen elkaar allemaal van de Edna Manley College in Kingston. Ze begonnen gewoon als hobby en dat is het nu eigenlijk nog steeds. We waren vooral bezig om lekkere reggae riddims te maken. En uiteindelijk is er ook een album gekomen samen met Drew Forward. In 2006 verliet Drew de band en werd ik gevraagd om de nieuwe zanger te worden van de band. Vanaf dit moment is de lat nog hoger gelegd wat resulteerde in veel optredens in Europa als backing band. Maar we zijn niet alleen backing band. We zijn ook zelf druk bezig en produceren verschillende projecten en schrijven ook teksten.

6.Wat wil je in de toekomst gaan doen met C-Sharp of alleen?
We zijn op dit moment druk bezig met een nieuw album en over de verdere toekomst kan ik nog niks voorspellen. We zijn gewoon lekker bezig. Verder ben ik zelf ook druk bezig. Ik ben onderdeel van een team van de Notice Productions en ben dus druk aan het produceren, schrijf zongteksten en maak nieuwe sounds. Verder probeer ik mezelf te blijven ontwikkelen en wie weet wat de toekomst dan brengt.

7.Op dit moment heb je een grote hit in Jamaica samen met de artiest Ding Dong met het nummer Holiday. Wat kan je me hier over vertellen?
Holiday is geproduceerd door onze Notice Productions. Unga, een bandlid van C-Sharp had een riddim gemaakt en hij belde mij om langs te komen in de studio. Ik luisterde naar de riddim en begon een melodie te zingen en voor we het wisten waren we het refrein aan het schrijven. We lieten het Ding Dong luisteren en die maakte het liedje compleet.

8.Je hebt ook een goede track geproduceerd van Elephant Man. Hoe was de samenwerking met deze grote dancehall artiest? (track: Kingston)
Het werken met Elephant Man was echt fantastisch. Hij heeft me een aantal goede dingen geleerd. Vooral over het zingen van een songtekst en op de juiste manier je energie in de tracks te gebruiken. We hebben het nummer in een nacht opgenomen in de studio en het eindresultaat mag er wezen.

9.Wanneer kunnen we je weer in Nederland verwachten?
Op dit moment staat er een Europese tour in de planning met Rita Marley en Jimmy Cliff. Dit zal nog voor het eind van het jaar zijn. Met de C-Sharp band zullen we ervoor zorgen dat het weer een mooie show wordt.

10.Bedankt voor het interview brethren. Heb je nog een boodschap voor de Nederlandse reggae fans?
Yah man, of course. Love Life and Live Love Honestly. Peace in a Wholeness.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*