Buju Banton waarschijnlijk volgende week op borgtocht vrij (NL)

De Jamaicaanse reggae artiest Buju Banton kan volgende week waarschijnlijk op borgtocht vrij komen. Dit is besloten nadat de rechter heeft bepaald heeft dat alle voorwaarden in orde zijn.

Het openbare ministerie was in beroep gegaan tegen een eerdere uitspraak over de goedkeuring van de twee beveiligingsbedrijven die de advocaten van Buju Banton geregeld hadden. Buju Banton moet tijdens zijn tijdelijke vrijlating voldoen aan een aantal eisen. Een daarvan is dat hij zijn huis in Amerika alleen mag verlaten voor afspraken met zijn advocaten of voor een doktersbezoek.

Buju Banton zit al sinds zijn arrestatie in December 2009 vast op verdenking van het handelen in drugs. In September kwam de jury van zijn rechtzaak niet tot een besluit en is er besloten om een nieuwe jury samen te stellen en gaat de rechtzaak nu in Februari 2011 weer verder.

Een van de voorwaarden voor een tijdelijke vrijlating is dat de reggae artiest 300.000 Dollar moet betalen. Goede vriend van Buju, Stephen Marley heeft al toegekend zijn huis huis in Florida als onderpand aan te bieden. Verder moet Buju Banton zelf een beveilingsbedrijf inhuren die hem 24 uur zal moeten bewaken. Dit om te voorkomen dat hij zal vluchten naar Jamaica. Hij zal daarvoor ook een elektronische band om moeten zodat justitie altijd weet waar hij zich bevindt.

Later meer informatie….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*