Anthony B – Live @ Paradiso Amsterdam – Woensdag 29 juni 2011

“Een concert dat je niet mag missen als reggae fan”

Morgen, 29 juni, staat Anthony B op het podium in de Amsterdamse Poptempel Paradiso., De Jamaicaanse reggaezanger laat zich inspireren door onder andere Marley, Tosh en The Wailers. Als lid van de zogeheten Bobo Ashanti-richting’ binnen de Rastafari beweging heeft hij een sterk afrocentrische visie en draagt hij overtuigde sociale en politieke standpunten uit. Vorig jaar mei bracht hij de single ‘Sweet Jamaica’ uit, over de erbarmelijke situatie waarin zijn land zich bevindt.

Drie jaar na zijn debuut maakte hij al grote naam met hits als ‘Fire Pon Rome’, ‘Raid Di Barn’, ‘Rumour’ en ‘Repentance Time’. Anthony B maakte sinds die tijd al vijfentwintig albums, waaronder ‘Black Star’ (met bijdragen van o.a. Wyclef Jean en Snoop Dogg) en zijn allerlaatste: ‘Rasta Love’ waarop bijdragen van onder anderen Peter Tosh en Ky-mani Marley. Anthony B is befaamd om zijn zeer energieke live-optredens.

Na afloop van het Anthony B. concert is er in de kelder van Paradiso: Rub-A-Dub Club met de beste roots reggae, rub-a-dub en dancehall classics uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, met Ovadoze Movement & Riddimshower Hi-Fi Power.

Anthony B & The Star Trail Band

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Entree: 21,- Euro (Excl. lidmaatschap á 3,50 Euro)

Benieuwd naar hoe het eraan toe gaat bij een Anthony B concert? Check dan onderstaande beelden:

http://www.youtube.com/watch?v=ldKiVxMSsM0


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*