Another reggae legend has passed away….. (NL)

Een van de reggae legendes, Gregory Isaacs is vanmorgen op 59- jarige leeftijd overleden in zijn huis in Londen. ‘The Cool Ruler’ zoals Gregory Isaacs vaak werd genoemd is overleden aan de gevolgen van leverkanker. De laatste dagen lag de Jamaicaan al in coma maar was er nog hoop dat hij beter zou worden… Helaas bleef het bij hopen…

Deze dag, 25 oktober zal voortaan een zwarte bladzijde zijn in de reggae geschiedenis… De man die geweldige en legendarische reggae nummers gemaakt heeft in de afgelopen 40 jaar is niet meer….

In 2008 kwam Gregory Isaacs met zijn laatste album “Brand New Me” en dat leek de ommekeer te zijn van de reggae legende die veel persoonlijke problemen heeft gehad in zijn leven en vaak naar verkeerde middelen zocht.. Het album werd goed ontvangen en hij trad weer vaker op, het leek juist weer goed te gaan maar hij heeft de laatste maanden toch weer een terugval gehad en zijn gezondheid is flink achteruit gegaan…

In de jaren tachtig werd Gregory Isaacs wereldberoemd met het nummer Night Nurse wat nog steeds geldt als een van de grootste reggae hits ooit.. Gregory staat bekend als de godfather van de Sweet Lover Rock..

Gregory Isaacs was geliefd bij iedereen, zijn fans en zijn familie’, heeft de vrouw van The Cool Ruler laten weten. ‘Hij werkte heel hard zodat hij zeker wist dat zijn muziek aan de verwachtingen voldeed.’ De 59-jarige reggaezanger kreeg vorig jaar te horen dat hij kanker had. ‘Hij zal enorm worden gemist door familie en fans’, rouwt Isaacs vrouw.

Vorig jaar December was Gregory Isaacs voor het laatst in Nederland… Hij trad toen op in The Sand in Amsterdam… (zie hier nog wat beelden)

Luister hier een mooie mix van Gregory Isaacsgemaakt door BMC van http://bettermustcome.blogspot.com/


1 Comments on this post

  1. Gregory Isaacs zat meer als 40 jaar in het vak vanaf zijn debuut single in 1968.
    Dus een vergissing lijkt me ,verder mooi geschreven ! 🙂
    Greetings & Blessings!

    Reggaedjax / Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*