Btw-verhoging concertkaartjes uitgesteld (NL)

Goed nieuws voor de trouwe fans die vaak naar een reggae of dancehall concert gaan in Nederland.

De verhoging van de btw op kaartjes voor concerten en theater is een half jaar uitgesteld door het kabinet Rutte. Dat heeft staatssecretaris Weekers dinsdagmiddag gezegd in de Eerste Kamer. De Senaat was tegen de verhoging van de btw en pleitte voor uitstel tot het nieuwe theaterseizoen. Dat is dus nu toegezegd. De btw-verhoging zou eigenlijk per 1 januari ingaan, maar er was veel kritiek op vanuit de cultuursector.

De verhoging van het btw-tarief van 6 naar 19 procent op tickets voor concert en theater was een plan van het nieuwe kabinet. De VVD in de Tweede Kamer was nog wel bereid om naar alternatieven te kijken, maar gedoogpartij PVV was onverbiddelijk. Ook in de Eerste Kamer was de regeling niet onomstreden. Er werd een motie aangenomen om de maatregel tegen te houden, maar die is door premier Rutte naast zich neergelegd. Tijdens de laatste behandeling van de belastingwet, waar de btw-verhoging onder valt, pleitte de Eerste Kamer, met succes, voor uitstel.

Paard
Het Haagse poppodium Paard van Troje blijft gewoon een poppodium. Vorige week meldde de organisatie dat het verder zou gaan als museum en per direct de statuten had aangepast. Als reden werd gegeven dat het “niet meer voldoet aan het hedendaags beperkter wordende culturele kader”. Het ontlopen van de btw-verhoging was een mooie bijkomstigheid, aldus Het Paard.

Maar nu blijkt dit alles een stunt van het poppodium. Het Paard zegt een laatste statement te hebben willen maken voor de behandeling van de belastingwet in de Eerste Kamer.

Bron: NOS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*