Buju Banton brengt nieuw album “Before the Dawn” uit (NL)

Ondanks dat hij al geruime tijd in de gevangenis zit, is reggae artiest Buju Banton erg betrokken geweest bij het samenstellen van zijn nieuwe album Before the Dawn. Via de telefoon heeft Buju de tracklist samengesteld en heeft hij in overleg met de producers de laatste wijzigingen aan de nummers op het album toegepast.

Op de originele hoes van het album is aan de binnenkant een speciale tekst van Buju Banton te lezen die hij vanuit de gevangenis heeft geschreven. Hier zit hij inmiddels al 9 maanden opgesloten.

Before the Dawn zal vandaag uitgebracht worden in Noord- Amerika en Japan. De release datum voor Europa zal zijn op 1 Oktober. Het album is al wel te bestellen op iTunes en Amazon.com en zal dan begin volgende week geleverd worden.

Het negende album van de Jamaicaan, Before the Dawn bevat tien nummer allen geschreven door Buju Banton zelf en het klinkt goed. Waarop veel albums toch wel Dancehall nummers staan, staat er op de nieuwe album veel reggae. De nummers op het album zijn geschreven en gemaakt in de afgelopen 20 jaar dat de reggae ster actief is in de muziekwereld.

Het album is opgenomen in Buju Banton zijn eigen Gargamel Music Studio in Kingston, Jamaica. Er staan verschillende muzieksoorten op. Zo keert Buju met het nummer Do Good terug naar de traditionele roots Reggae, vind je rock terug op het nummer No Smoking at All, en pure reggae op het nummer Battered & Bruised. Buju Banton zijn song Innocent wordt gezien als het belangrijkste nummer op het album omdat het hoop geeft aan de fans die in zijn onschuld geloven.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*