Cedella Marley ontwerpt voor Jamaicaans Olympisch team

AMSTERDAM – Cedella Marley, modeontwerpster én dochter van Bob Marley ontwerpt een collectie voor Puma. Cedella doet dit in het kader van de Olympische Spelen in 2012. Ze ontwerpt de collectie speciaal voor het Jamaicaanse Olympische team.

De ontwerpster omschrijft de lijn als ‘Grace Jones meets Bob Marley’. Ze liet zich inspireren door muziek en retro. Cedella begon haar ontwerpcarriere tijdens een tournee met Ziggy Marley and thé Melody Makers, de band die ze samen met haar broers en zussen vormt. “Elementen van mijn vader zitten ook in de lijn, zoals de tracksuits die hij altijd aan had,” aldus Marley. “Ik weet zeker dat hij van boven naar me glimlacht!”

Hoe de Marley-telg aan deze samenwerking komt? Door de stoute schoenen aan te trekken: “Ik ontmoette de CEO van Puma en vroeg hem op de man af waarom het merk nog nooit een samenwerking is aangegaan met de Marley-familie. Twee weken later belde de man terug!”

Cedella lanceerde haar label ‘Catch A Fire’ in 2001: ze vernoemde de lijn naar het debuutalbum van haar vader. Ze omschrijft haar collectie als ‘bohémien met een rasta edge’.

www.ilovefashionnews.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*