Gomorra Riddim (OCT. 2010) (NL)

Dat de laatste jaren de Reggae en Dancehall scene in Nederland sneller groeit dan ooit tevoren is een feit. Artiesten uit eigen land zijn nu verenigd op deel 2 van de Riddim Stars serie: Gomorra riddim. Met deel 1 ‘Fastlane Riddim ’ van Riddim Stars heeft R80 in de snelste versnelling naam gemaakt in binnen en buitenland. Met de 2de meer Reggae georiënteerde riddim compilatie laat hij zijn veelzijdigheid als producer zien.

Producer R80 beschrijft Gomorra Riddim als een moderne en frisse kijk op Reggae met invloeden uit de Hiphop. De riddim (instrumentale muziek waarop verschillende artiesten een nummer zingen) vertegenwoordigt de scene uit ons eigen land volledig. Zo zijn er tracks gevoiced door artiesten als Joggo, Lyrical & Rass Motivated. K-Liber’s nieuwe single ‘So Nice’ originele versie is ook te vinden op deze cd, en ook GPVNL finalist Kalibwoy is te horen met zijn tune ‘Mi Nah’. Uit het verre oosten geven Mr. Patze en de Grammy Award genomineerde artiest Benaïssa aan dat ze er genoeg van hebben met hun track ‘Enough’

Gomorra riddim beperkt zich niet alleen tot artiesten uit Nederland. De eerste track die op de riddim werd ‘gevoiced’ is Ghana’s grootste reggae artiest genaamdBlack Prophet. De van Sint Maarten afkomstige artiestLeo-Tan verklaard de liefde op ‘Higher Love’ en Rushan uit New York heeft de riddim gezegend met ‘Jah Only U’.
Riddim stars vol. 2 is het begin van een grote reeks van kwaliteit riddims geproduceerd door R80. Met deze series wil hij een platform neerzetten waar Nederlandse artiesten zich kunnen ontplooien en meer exposure krijgen.

Gomorra Riddim is het een van de juweeltjes uit de Riddim Stars schatkist, waaruit de komende jaren nog veel muzikaal goud uit zal vloeien. De riddim is NU beschikbaar als gratis download op www.blackstarent.nl Gomorra Riddim


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*