Duane Stephenson bij prijsuitreiking Hillary Clinton (NL)

Reggae artiest Duane Stephenson was afgelopen dinsdag uitgenodigd door de World Food Programme om aanwezig te zijn bij de McGovern Leadership Award ceremony. Hier werd de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton geëerd in Washington DC.

Stephenson is uitgenodigd om in het Raad van Bestuur van het World Food Programme toe te treden. Op de McGovern Leadership Award ceremony kreeg Hillary Clinton de George McGoven Leadership Award. Ze kreeg deze award vanwege haar betrokkenheid bij het aanpakken van misschien wel het grootste probleem in de wereld, honger. Miljoenen mensen hebben dagelijks geen of bijna niets te eten. Deze award wordt toegekend aan personen die zich inzetten op een hoog niveau om dit probleem aan te pakken. Mevrouw Clinton is de tiende persoon die deze award in ontvangst mag nemen.

Toen Duane Stephenson gevraagd werd wat hij vond om door zo’n groot en krachtig bedrijf uitgenodigd te worden zei hij het volgende “Ik ben zo trots en opgewonden, het is zo inspirerend om in het gezelschap van wereldleiders en toegewijde personen die dezelfde waarden en aspiraties hebben om honger uit te roeien, te werken. Voedsel is een gemeenschappelijke band die elk vorm van leven op deze planeet verenigt, het is alles wat we nodig hebben om te leven. Er zijn een Miljard mensen die elke dag met honger naar bed gaan en 25.00 van hen sterven elke dag”

De jamaicaanse artiest zegt verder “Ik heb samen met de The Wailers en met het World Food Programme en onze song “A Step for Mankind” een groot wereldprobleem weer op de kaart weten te zetten en wij hopen dan ook op meer actie in de aanpak van de honger in de wereld.”

Duane Stephenson is momenteel druk bezig met zijn Amerikaanse tour om zijn tweede album Black Gold te promoten. Dit album is op 28 September officieel uitgebracht. Het album volgt op het debuutalbum van Duane Stephenson genaamd August Town. Dit album dat is uitgebracht onder de grootste reggae label VP Records in 2007 werd betiteld als een van de beste reggae album van dat jaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*