Fame Music store sluit per 29 januari 2012 haar deuren (NL)

Free Record Shop Holding heeft besloten haar unieke dochteronderneming – de megastore FAME Music – per 29 januari 2012 te sluiten.

Na het wegvallen van Boudisque Store, voor de reggae fans de muziekzaak voor de reggae cd’s, vorig jaar gaat nu ook Fame Music Store de deuren sluiten. Zo komt er een einde aan de tweede en tevens grootste muziekzaak waar fans terecht konden voor hun reggae cd’s, gevestigd op de kalverstraat in Amsterdam.

Ondanks een omzet van 12 miljoen euro en jaarlijks ruim 800.000 klanten bleek het voor de Megastore, o.a. door de hoge huur, voorraad- en samenwerkerskosten en een stagnerende markt voor beeld en geluid, niet langer mogelijk een gezond bedrijfsrendement te behalen. Na ruim 21 jaar moet FAME Music helaas haar deuren sluiten.

Hans Breukhoven: “Dit besluit hebben we genomen met pijn in ons hart. FAME Music was het paradepaardje binnen de Holding. De enige Megastore binnen de Benelux. Als je bedenkt dat er 10 jaar geleden nog 7 Megastores in de Benelux zaten, allemaal rendabel en deze zijn stuk voor stuk gesloten. Wij hebben met FAME heel lang een hele bijzondere winkel gehad ook al was deze niet altijd winstgevend. Helaas moeten wij in deze tijden van economische recessie en teruglopende verkoopcijfers toch de
knoop doorhakken en deze winkel sluiten. Een Megastore runnen is een complex geheel en vergt veel inzet en kosten. Wij kunnen ons dit niet meer veroorloven.”

Aangezien FAME ook de home-entertainment afdeling van De Bijenkorf verzorgt en dit ook in de toekomst blijft doen verdwijnt het niet geheel van het winkeltoneel en kunnen ook een deel van de 90 samenwerkers van FAME Music elders binnen Free Record Shop Holding of De Bijenkorf worden herplaatst.

FAME is in de afgelopen 20 jaar altijd een unieke winkel geweest waar veel grote internationale sterren signeersessies hebben gehouden die duizenden mensen trokken die rijen binnen de winkel en over de hele Dam vormden.

FAME wil haar klanten bedanken voor alles, en wij hopen jullie tot 29 januari te mogen blijven begroeten.

SOURCE FAME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*