CLOSED: Free Tickets: Third World @ Metropool Hengelo

Deze legendarische reggae groep kent een 38 jarige carrière waarin ze met name bekend werden door hits als ‘Now That We Found Love’, ’96 Degrees In The Shade’ en ‘Try Jah Love’.  Ze zijn tien keer genomineerd voor een Grammy en hebben vele volle zalen wereldwijd platgespeeld.  En nu staan ze op 14 juli in Metropool !

Third World is ontstaan in 1973 toen voormalige bandleden van de Inner Circle besloten om een nieuwe band te beginnen. Hun eerste album werd op Jamaica zeer goed ontvangen. Met het uitbrengen van het tweede album 96° in the Shade, sloeg de band een andere weg en de track groeide uit tot een reggae anthem.

Het grote, commerciële succes van Third World kwam eind jaren ´70 en begin jaren ´80 met als hoogtepunt de wereldwijde hit Now that We Found Love, een cover van The O´Jays. Het met soul, funk en pop vermengde reggaegeluid van de band leverde Third World veel kritiek op onder reggaepuristen, maar bracht hen ook onder de aandacht bij Stevie Wonder. Deze grootheid ging een samenwerking met de band aan en schreef mee aan Third World-hit Try Jah Love.

Kickstart! geeft regionaal talent de kans om in het voorprogramma te staan van Third World. We zijn op zoek naar reggaebands die dit aandurven! Meld je aan via kickstart@metropool.nl en stuur bandmateriaal mee. Wie weet staan jullie binnenkort in het voorprogramma van deze internationale band!

Op vrijdag 14 juli 2011 staat Third World live in Poppodium Metropool in Hengelo en jij kan hierbij zijn want WorldaReggae.com verloot 2×2 vrijkaartjes voor dit concert. Wat jij moet doen:

  • Stuur een mail naar info@worldareggae.com en vertel waarom jij hierbij wilt zijn.
  • Zet in deze mail ook je (echte) voor + achternaam
  • Zet als titel in de mail het concert waarover het gaat (Vrijkaartjes Third World Metropool)

De winnaar wordt op 10 juli 2011 bekend gemaakt.

VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=HQx1JxsuZ3g


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*