Geslaagde derde editie van Irie Vibes Festival 2011 (NL)

De weersverwachtingen waren voor afgelopen zaterdag 4 juni geweldig met een graad of 28 en het beloofde alleen daardoor al een heerlijke dag te worden. De WorldAReggae crew reisde dit keer af naar het oosten van het land, naar het pitoreske Eibergen voor het tweede openlucht festival van dit jaar, Het Irie Vibes Festival.

Het festival begon rond 13.00 uur en wij kwamen aan rond 16.00 uur. Er waren gelukkig nog niet veel acts op het podium geweest dus veel hadden we niet gemist. De eerste indruk van het festival terrein was al gelijk heel erg positief. Het was allemaal mooi ingedeeld wat voor een bijzondere sfeer zorgde.

De eerste band die we op het podium zagen was the Gally & the Dub Factory die een leuke show weg gaf. We hadden maar een klein stukje gezien dus een echt oordeel over dit optreden kunnen we helaas niet geven.

FULLANNY
WorldAReggae kwam natuurlijk voor de gezelligheid maar ook voor artiesten als onze vriend Natty King, Kevin Isaacs en Fullanny. Laatst genoemde artiest, Fullanny stond eigenlijk voor 21.30 uur op het programma maar tot onze grote verbazing was het rond 18.30 uur tijd voor de Surinaamse artiest uit Rotterdam. Persoonlijk vonden we dit erg jammer omdat we gewend zijn van Fullanny dat hij altijd een energieke show geeft en dit daarom beter voor hoofdact Natty King ingeroosterd kon worden.

Fullanny trad ongeveer een uur op met de Roots Controlahz Band en vermaakte de bezoekers van het Irie Vibes Festival op een leuke manier. Fullanny is een jonge rasta uit Rotterdam die hard op weg is om het te maken in de reggae scene. In Nederland probeert hij het gat tussen de toppers te kleinen en we kunnen na gister zeggen dat hij heel goed op weg is. Zijn CD “From Africa to Surinam” heeft hij samen met zijn crew goed gepromoot op het podium en het festival terrein en een dikke Big Up is wat hij verdient..

Bekijk hier een compilatie van het optreden van Fullanny op het Irie Vibes Festival

Na het optreden van Fullanny was het weer even tijd voor de selecta van de dag, Robbie Roots. Samen met IndiFrica verzorgde ze op deze dag het muziek. Helaas hadden de mensen van het geluid regelmatig last van een foute afstelling van het geluid waardoor de bass vaak te hard was en het muziek wat Robbie Roots draaide niet altijd goed hoorbaar was..

SOUL JAMAICA
Het volgende optreden wat gepland stond was van Soul Jamaica, een band waar wij nog niet mee bekend waren.. Ze begonnen met een lange Rocksteady intro met een groot aantal muzikanten op het podium. Het wachten was op de lead zanger maar die kwam helaas niet. Het waren de twee backing vocals die dit optreden de zang verzorgden en wij persoonlijk waren hier niet echt onder de indruk. Het gevoel ontbrak en het was duidelijk hoorbaar dat er veel meer in Soul Jamaica moet zitten normaal gezien want muziek maken kunnen ze wel..

Halverwege het concert van Soul Jamaica zijn we maar even een rondje gaan lopen over het festival terrein en alle kleding en eetkraampjes zorgden voor een leuke sfeer op het terrein.

KEVIN ISAACS
Het programma liep wat uit en ik denk dat het rond 22.00 uur was toen de zoon van de vorig jaar overleden reggae ster Gregory Isaacs, het podium op kwam. Kevin Isaacs werd op het podium begeleid door de altijd sterk spelende backing band Tallawah. Na een mooie intro van deze geweldige band maakte Kevin Isaacs zijn opwachting.

Al gelijk was hoorbaar dat dit de zoon van Gregory Isaacs was. Qua stem leek het soms net of “The Cool Ruler” zelf op het podium stond alleen bij de zang van Kevin kwam hij soms net wat te kort in vergelijking met zijn vader. Misschien komt het omdat onze verwachtingen erg hoog waren na het zien van wat YouTube filmpjes van Kevin Isaacs maar daarnaast is het ook moeilijk om hetzelfde niveau te halen als zijn vader. Veel van zijn vaders hits werden gezongen alleen was het publiek op dat moment vrij rustig waardoor de vibes niet optimaal waren. Alleen bij nummers als Night Nurse en Front Door hoorde je het publiek nog een beetje meezingen. Erg jammer was dat want dat had de sfeer op dat moment nog beter gemaakt maar alsnog was het een mooie ervaring om een tribute show van Kevin Isaacs ter ere van zijn vader Gregory te zien. Als er iemand is die een Tribute Show voor Gregory Isaacs kan doen dan is dat Kevin Isaacs zelf. De band Tallawah speelde subliem dus we konden terug kijken op een leuke show. Toch een aanrader voor alle reggae fans die fan waren van Gregory Isaacs. Grote dank voor Tallawah bij deze want zonder hen was Kevin Isaacs niet aanwezig geweest op het Irie Vibes Festival. Big Up Patrick.

Bekijk hier een compilatie van het optreden van Kevin Isaacs Ft. Tallawah op het Irie Vibes Festival

NATTY KING
Het was dan eindelijk zover, hoofdact van Irie Vibes Festival 2011 was de Jamaicaanse reggae ster Natty King. Inmiddels een goede vriend van WorldAReggae, Natty King liet eerder op de avond al weten dat hij er erg veel zin in had en dat was ook duidelijk zichtbaar op het podium. Ook Natty King werd begeleid door the Roots Controlahz band en je kon duidelijk zien dat Natty King genoot van deze band. Al zijn bekende tracks als Real Herbalist, No Guns To Town, Care for Live en andere nieuwe tracks van zijn laatste album Born To Be Free kwamen voorbij. Het was daarom een perfecte afsluiting van het Irie Vibes Festival 2011 in Eibergen, Nederland.

Bekijk hier een compilatie van Natty King live op het Irie Vibes Festival

We danken de aanwezige bezoekers, de artiesten en natuurlijk de organisatoren Chris en Mario voor deze leuke dag, het was een mooie ervaring en we kijken er nu alweer naar uit om volgend jaar opnieuw een bezoek te brengen aan het gezellige Irie Vibes op een hele bijzondere locatie in het leuke dorp Eibergen.

Bekijk hieronder de foto’s


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*