Gratis toegang voor mensen met rastahaar bij Safaripark Beekse Bergen (NL)

Hilvarenbeek, 25 januari 2012 – Tijdens de carnavalsvakantie, ook wel bekend als de voorjaarsvakantie, organiseert Safaripark Beekse Bergen de ‘Rastafari’. Bezoekers met eigen rastahaar of dreads krijgen gratis toegang tot het park.
Bezoekers verkleed als rastafari, dus met tijdelijk rastahaar of dreads en/of gekleed in de rastakleuren, maken kans op restitutie van de toegangsprijs voor het hele gezelschap. De rangers in het park spotten de rasta’s en nomineren de beste verkleedpartijen. Bezoekers kunnen ook zichzelf nomineren door foto’s van zichzelf in het park te uploaden op www.safaripark.nl/rastafari.

Alhoewel de rastabeweging ontstond in Zuid-Amerika won deze beweging juist in Afrika aan populariteit. De kleuren van de rastavlag (rood, groen en geel) komen oorspronkelijk uit de vlag van het Afrikaanse land Ethiopië, het beloofde land voor de rasta’s. Rood staat voor het bloedvergieten voor de vrijheid van Afrika, groen voor vruchtbaarheid van het Afrikaanse land en geel voor goud en rijkdom. Op de vlag pronkt zelfs een Afrikaanse leeuw, die uiteraard in het safaripark te bewonderen is.

Tijdens de Rastafari wordt in de safaribussen en op de centrale pleinen in het park passende muziek gedraaid. En natuurlijk wapperen bij de entree de originele rastavlaggen in de wind. Gedurende deze periode straalt het safaripark dus nóg meer het Afrikaanse thema uit.

In tegenstelling tot een groot deel van de Afrikaanse dieren in het safaripark zijn rasta’s van oorsprong vegetariër en ook eten zij geen zout-, geur- en smaakstoffen. Tevens is het voor rasta’s verboden hun haar te knippen. Om in te spelen op de dieetvoorkeuren van de rasta’s biedt Safaripark Beekse Brgen in deze periode vegetarische snacks aan.

De carnavalsvakantie duurt van 18 februari t/m 4 maart 2012.

Meer informatie


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*