Groene samenwerking tussen Ziggi Recado en the Bulldog (NL)

Nederland’s grootste reggae export product Ziggi Recado en The Bulldog™ (coffeeshops, hotels & bars) brengen samen milieuvriendelijk denken onder de aandacht. ‘Thinkin’ and Keepin’ it Green’ is de slogan van The Green Tour. Dit is de Europese tournee van Ziggi Recado n.a.v. zijn op 15 april te verschijnen derde album. De tournee vormt de kruiwagen voor de groene boodschap waar Ziggi Recado & The Bulldog™ voor staan.

Ziggi Recado & The Bulldog™ werkten in 2010 voor het eerst samen rondom opnames van de videoclip van het nummer “Joka Smoka” van Ziggi’s EP, “Same Difference”. De samenwerking beviel goed en al gauw smolten de warme Bulldog familie en die van Ziggi samen. Toen bleek dat beiden dezelfde gedachten en opvattingen over milieu en maatschappij hebben, werd het idee voor The Green Tour geboren. Een knipoog naar de groene “pretsigaret” is natuurlijk snel gemaakt, maar The Bulldog™ wil tijdens haar 35 jarig jubileum ook graag haar andere kant laten zien. The Bulldog™ onderneemt al jaren zo klimaatneutraal mogelijk.

De manier waarop wij met de aarde omgaan en haar natuurlijke hulpbronnen, putten de aarde uit, zorgen voor temperatuur stijgingen en steeds heftigere natuurrampen.

Ziggi Recado en The Bulldog™ willen iedereen oproepen om zo bewust mogelijk met de aarde om te gaan. Aan de hand van de tour proberen zij deze bewustwording over te brengen.

“Ik leef nu nog niet zo groen als ik zou willen, maar ik ben me ervan bewust dat ik zelf ook ergens moet starten met het maken van een verschil. Als artiest ben ik weinig thuis want ik zit in de studio óf ik ben op tournee. De tours zijn mijn ‘tweede thuis’ dus het leek me een logisch gevolg om daar te beginnen met klimaatneutralisering” aldus Ziggi Recado.

The Green Tour zal zo milieubewust en klimaatneutraal mogelijk uitgevoerd worden. Dit wordt onder andere gedaan door middel van het verbannen van kleine flesjes water, CO2 uitstoot van de tourbus compenseren en gebruik maken van zoveel mogelijk fair trade producten.

Ziggi Recado is enthousiast over het partnership met The Bulldog™ en heeft speciaal hiervoor het nummer “Keepin’ it natural” opgenomen om de samenwerking te beklinken.

Het nummer is gratis te downloaden op Ziggi’s website www.ziggirecado.com en te beluisteren op het YouTube kanaal van Rock’N Vibes Music via:

http://www.youtube.com/watch?v=fbM-X7-oRJk


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*