Grote Prijs-winnaar KaliBwoy in voorprogramma Damian Marley & Nas

Dancehall/hiphop-artiest brengt tevens videoclip en mixtape uit

De Amsterdamse zanger/mc KaliBwoy staat op 11 en 12 april in het voorprogramma van Damian Marley & Nas in Paradiso. Voorafgaand aan deze optredens verschijnt de videoclip van het nummer Nuh Talk. Daarnaast verschijnt op 1 april zijn nieuwe, gratis van zijn site te downloaden mixtape Frasstration.

Cross-over
Afgelopen december schreef KaliBwoy (echte naam: Natalio Rijssel) de Grote Prijs Hiphop op zijn naam. Bijzonder, omdat hij dit als eerste dancehall/reggae-artiest voor elkaar kreeg. Voor KaliBwoy is dit echter logisch: “Mijn roots liggen in reggae/dancehall, maar ik maak graag de cross-over naar hiphop. Nog sterker: ook met hiphop ben ik opgegroeid. Het ligt voor mij allemaal erg dicht bij elkaar. Ik zie het als mijn missie om deze cross-over te maken en de muziek aan een groter publiek te laten horen.”

Drukke periode
Naast het voorprogramma van Damian Marley & Nas verschijnt de videoclip van Nuh Talk, gemaakt door QF. Zijn nieuwe mixtape Frasstration verschijnt op 1 april als opwarmertje voor het optreden in Paradiso en festivaloptredens later in april. Op de mixtape zijn ook Maikal X (voorheen Postmen) en Lyrical Roy (Amo-Lab) te horen. Beats zijn onder meer afkomstig van Hayzee (Zwart Licht), PrinceofBeatz(NL) ,Taranchyla (Miami), BlackHart(Brooklyn), Special D(Frankrijk) en Smokaholic(NL). De tape is gemixt door DJ Jah van Jamrock, het populaire dancehall-event waarvoor KaliBwoy regelmatig als host optreedt.

KaliBwoy: “Het komt allemaal mooi samen in deze periode. Daar heb ik de afgelopen tijd hard voor gewerkt. Na het winnen van de Grote Prijs wil ik mijn volgende moment pakken.”

Optredens van KaliBwoy deze maand:

  • 11 & 12 Apr Nas/Damian Marley Voorprogramma
  • 15 apr jamrock Melkweg
  • 24 apr Rotterdam Reggae Festival

KaliBwoy zal tevens een nieuwe website online zetten binnenkort. Deze website kan je hier bekijken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*