Gyptian aankomend weekend in Nederland (NL)

Gyptian is weer in Europa en is druk bezig met zijn Europese tour ter promotie van zijn nieuwe album Hold Yuh. Hij was vorige maand al in Nederland op het Amsterdam Reggae Festival maar zal in de komende weken weer naar Nederland komen om op vier verschillende locaties op te treden.

Gyptian is met zijn 22 jaar een van de grote reggae talenten afkomstig van Jamaica. Op jonge leeftijd scoorde Gyptian met het album My Name is Gyptian al hit naar hit met grote hits als Beautifull Lady, If you really Love me en Serious Time. Na het uitbrengen van deze hits is Gyptian zo beroemd geworden dat hij over de hele wereld al veel heeft opgetreden en een van de meest gevraagde reggae artiest is uit Jamaica.

Windel Edwards, zoals Gyptian in het echt heet, heeft het afgelopen jaar ook niet stil gezeten en heeft twee superhits uitgebracht. Met zijn laatste hit “Nah let Go” staat hij al in veel hitlijsten maar het absolute hoogtepunt van de nog jonge Gyptian is toch wel het nummer Hold Yuh. Miljoenen keer verkocht en over de hele wereld veel airplay gekregen. De remix van Hold Yuh dat hij heeft opgenomen met Nicki Minaj is in veel landen de zomerhit van 2010 geworden. Dit heeft de muziekcarrière van Nicki Minaj ook veel goeds gedaan. Ze is op dit moment namelijk een van de populairste artieste uit de Verenigde Staten.

Op dit moment is Gyptian bezig aan zijn Europese tour om zijn nieuwe album Hold You te verkopen. Natuurlijk staan op dit album de twee zomerhits Nah Let Go en Hold Yuh maar er staat ook veel nieuw materiaal op wat zeker de moeite is om te beluisteren.

  • 5 November      Club Mambo Almere
  • 6 November      Tivoli de Helling Utrech
  • 6 November      Club Uniq Arnhem
  • 7 November      Off Corso Rotterdam


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*