Gyptian wint MOBO Award (NL)

(Photo by: Serena “Gallagher” Boyd)

Reggae artiest Gyptian is de grote winnaar op de MOBOawards geworden. Hij won zijn eerste MOBO Award in de categorie “Best Reggae Act”

Gyptian, die het afgelopen jaar grote succes heeft geboekt met zijn wereldhit Hold Yuh werd gekozen boven artiesten als Damian MarleyGappy Ranks en Vybz Kartel. De MOBO Awards vond afgelopen woensdag plaats in de Echo Arena in Liverpool. Veel grote artiesten waren aanwezig. Zo waren o.a. Nelly, Jay Sean en Travie McCoy een aantal van de artiesten die optraden.

De MOBO Award show is in 1996 opgericht en was de eerste awards show in Europa die Awards uitreikte aan artiesten in de Urban muziek. Gyptian is op dit moment druk aan het toeren door Europa en nam een korte break om naar Liverpool te komen. De MOBO Awards werden door miljoenen mensen bekeken op tv, zo werd het door BBC 3 live uitgezonden.

Gyptian is behoorlijk druk. Naast zijn vele optredens trad hij deze week ook al op in het voorprogramma voor Omarion in Manchester. Ook zal hij in November op tour gaan met wereldster Mary J. Blidge en zal hij o.a. haar show in Londen openen.

Als reactie op het winnen van de Award voor “Best reggae act” zei Gyptian het volgende, “Het is een overweldigend gevoel dat ik mijn eerste internationale Award heb gewonnen. Ik wil VP Records, mijn fans, mijn management en iedereen die mij geholpen heeft op deze ongelofelijke reis bedanken”

Sinds het succes van zijn single Hold Yuh, die overal in de charts kwam is Gyptian erg populair geworden. Zo is hij onlangs ook al genomineerd voor de Soul Train Awards in de categorie “Best Reggae Artist”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*