Interview met J-Mi (NL)

Een dame waar we in de nederlandse reggae scene nog veel gaan horen is ongetwijfeld Jamie Vriendwijk uit Amsterdam. Haar artiesten naam is J-Mi en WorldaReggae sprak met haar om een beter beeld te krijgen over wie deze dame is.

1. Wie is J-Mi en hoe omschrijf je jezelf als artiest?
J-mi is een gepassioneerde, spontane Surinaamse jongedame uit Amsterdam. Als artiest zijnde ben ik bezig mijzelf te ontwikkelen op muzikaal gebied. Ik vind het belangrijk om een breed assortiment te hebben als artiest zijnde. Vandaar dat ik mij wil gaan richten op het beheersen van verschillende muziekgenre’s.

2. Sinds een jaar zing je voornamelijk Reggae muziek,  hier voor zong je r&b en Soul. Waarom ben je in één keer van muziekgenre veranderd?
Om heel eerlijk te zijn ben ik niet direct in 1 keer veranderd van muziekgenre.
Zelf ben ik opgegroeid met Soul maar het had grotendeels te maken met de plekken waar ik naartoe ging tijdens het uitgaansleven. Voorheen was ik vaak te vinden op R&B Feesten en omdat ik me nog nooit echt goed verdiept had in andere muziekgenres dacht ik dat R&B/Soul voor mij de perfecte en enige muzikale uitweg was.

Vrienden van mij hebben mij een paar jaar geleden meegenomen naar het reggae/dancehall feest “Jamrock”. Er hing daar een hele andere vibe, er werden goede tunes gedraaid, iedereen was gewoon lekker aan het genieten van het feest maar ik was direct ook getuige van dit muziekgenre. Ik ben kritischer naar reggae gaan luisteren. Tevens vond ik het een uitdaging om mij te ontwikkelen in reggae muziek. And so I did.

3. Wij van WorldaReggae.com denken dat jij de Nederlandse Etana kan worden. Wat ga je eraan doen om net zover te komen in de Reggae als dat deze jamaicaanse artieste inmiddels is?
Wauw… wat een compliment. Het is niet niks om vergeleken te worden met iemand als Etana. Zij is inderdaad al een groot artiest en zeer bekend in de scene maar ik wil laten weten dat ik mijn eigen sound heb.

Ik als artiest zijnde moet zorgen dat ik de aandacht blijft trekken doormiddel van diversiteit en door het brengen van nieuwe producties. “ And im not affraid to step out of my comfort box, but if it doesn’t turn out the way I wanted..atleast I tried”. Zo houd ik het publiek geïnteresseerd en werk ik aan mijn eigen muzikale ontwikkeling. Zonder risico geen succes zeggen ze..

4. Wie zijn jou grote voorbeelden op muzikaal gebied?
In mijn jongere jaren luisterde ik veel naar artiesten als Whitney Houston,Michael Jackson, Mary J. Blige. Karin White, Tevin Campbell etc…  tegenwoordig luister ik meer naar Reggae en haal ik inspiratie uit artiesten als: Fantan Mojah, Tanya Stephens, Alaine, Sizzla etc…

5. We zien je in Nederland veel met de Jamrock crew. Hoe belangrijk zijn deze heren voor je?
Hahahah. Om heel eerlijk te zijn is de Jamrock-crew 1 grote hechte familie. Naast het feit dat de mannen leuk in omgang zijn en ik goed met ze kan opschieten, kan ik ook heel goed met ze samenwerken. Ook inspireren ze mij heel erg, want ik zie hoe gedreven ze zijn! So Music unites us all.

6. De Nederlandse Reggae scene is op dit moment echt groeiende en barst van het talent. Waar denk je dat wij met de Nederlandse Reggae scene over vijf jaar staan?
Over 5 jaar heeft Reggae een groter en breder publiek in Nederland en zullen er veel meer mogelijkheden voor artiesten zijn om een stapje hogerop te komen. Eigenlijk bestaat Reggae al zooo lang maar nu pas begint het (weer) te leven in Nederland. Maar ik denk ook dat er veel meer talent in NL is dan wij denken en zien. Ik hoop dat dee verborgen talenten snel materiaal naar buiten brengen want het zou alleen maar zonde zijn als er niets met de gave gedaan word… toch?

7. Er is inderdaad veel opkomend talent in de Reggae/Dancehall scene in Nederland. Wie denk jij dat het zeker ver gaat schoppen internationaal en waarom?
Ik vind het moeilijk om dat te beantwoorden, er is namelijk veel talent in de Nederlandse reggaescene o.a. Rass Motivated.

Zo stond ik vorig jaar met Rass Motivated in het voor programma van het “Amsterdam Reggae Festival”. Het is heerlijk om van zo’n groot podium te mogen proeven. Het smaakt naar meer!! Ik zeg: Stay tuned for Music from Rass Motivated ! Ik heb gezien hoe hij te werk gaat en wij hebben al samengewerkt aan wat songs, maar ik denk dat hij het zeker ver gaat schoppen. De scene heeft een artiest als Rass ZEKER nodig! Maar laten we ook KaliBwoy niet vergeten. Hij heeft onder andere ‘De Grote Prijs Van NL’ gewonnen met DANCEHALL! Dus dat belooft ook alleen maar goeds. Maar ook ik blijf hard werken aan mijn muziek en zien jullie mij over een tijdje met eigen live band lekker optreden en touren!

8. Dan over JetFly Entertainment. Kan je me hier meer over vertellen?
JetFly Entertainment is een productie maatschappij bestaande uit Serenity (schrijfster), Marlon ( Producer/muzikant) en Jamie (zangeres). Dit houd in dat wij in staat zijn om een compleet pakket aan te leveren bij de klant (artiest). Serenity schrijft de songs, Marlon componeert de muziek en ik zing het in. We willen ons gaan vestigen in meerdere genres in de muziek business. Met de kracht en onderscheidend vermogen van JetFly Ent. is dat alles mogelijk .

“We don’t make beats and write songs…We Make Music And Write ‘Hit’story !!!”

9. Je hebt eind vorig jaar je eerste Reggae EP “Welcome” uitgebracht. Wat kan je me over deze EP vertellen?
‘Welcome’ is op 8 augustus 2010 gereleased. De EP is eigenlijk ontstaan omdat er heel veel vraag was naar mijn muziek. Velen weten wel dat ik zing maar er was nooit echt tastbaar materiaal van mij aanwezig. Omdat ik al bezig was mij te verdiepen in de Reggae scene, hebben wij (Jetfly Ent.) besloten om een Reggae EP uit te brengen en het werd gelukkig warm ontvangen. Men was natuurlijk gewend dat ik Soul zong, maar na goed geluisterd te hebben naar de EP kunnen ze horen dat mijn liefde voor muziek echt is. (Ongeacht het muziekgenre).

10. Wat waren de leukste reacties die je kreeg over de EP?
Ik kreeg voornamelijk te horen dat men blij is dat er vanuit Nederland een vrouw is die de Reggae/Dancehall scene ondersteunt. Ook werd mij vaak verteld dat men onder de indruk is van mijn stemgeluid en dat “Welcome” zelfs internationaal klinkt. “Welcome” is ook best gevarieerd qua muziekstijl, het is niet alleen maar Reggae. Zo staat er onder andere een Dancehall track op, een sensuele track en ‘and I think a lot of people can relate to the songs’.

11. Waar denk je zelf te staan over 5 jaar als artiest?
Over 5 jaar ben ik 1 van de gevestigde Reggae artiesten in Europa. Ik denk dat ik gegroeid zal zijn tot een artiest die optreed op grote shows. Althans… dat is wel mijn bedoeling. Ook ben ik geïnteresseerd in het producen van muziek, zelf instrumenten bespelen, etc. Maar zang staat nu voor mij echt op nummer 1.

12. Je hebt ongetwijfeld de nieuwe reggae website www.worldareggae.com al gezien. Wat vind je van onze nieuwe site?
De site ziet er heel goed uit en ben ik blij dat WorldAReggae een manier heeft gevonden om het grotere en bredere publiek te bereiken zodat ze de Reggae vibe kunnen ervaren.Wat ik ook interessant vind is dat je informatie kunt vinden over artiesten. Zoals interviews, videoclips, concert agenda etc.

13. Heb je nog wat nieuws wat je wilt delen met de bezoekers van WorldaReggae.com?
Bigup to WorldAReggae for making this possible, I enjoyed the interview!
Hou mij in de gaten ik zal binnenkort weer iets nieuws aan jullie laten horen!

http://www.youtube.com/watch?v=SGma2MFZQFI


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*