Interview: Kenny B ter promotie van nieuwe hit ‘Yu Faya’ (NL)

Twee nederlandse reggae artiesten hebben op dit moment een grote hit gescoord in Suriname met het geweldige nummer ‘Yu Faya’ en natuurlijk hoop ik dat het nummer ook in Nederland gaat aanslaan want zowel het nummer als de videoclip is van een hoog niveau. Heerlijk om naar te luisteren en erg leuk om naar te kijken..WorldaReggae wilde graag meer over de videoclip weten en dus hebben we de grootste Surinaamse reggae ster Kenny B gesproken zodat we meer over zijn nieuwe track met Benaïssa te weten komen.

Veel reggae fans weten natuurlijk al wie Kenny B is maar voor de mensen die het nog niet weten, wie ben je en Waar kom je vandaan?

Mijn naam is Kenneth Bron aka Kenny B. Ik maak al jaren reggae muziek en ik kom uit Suriname. Het meest heb ik opgetreden met United Sounds Sound System. Samen met Taki , Dre, sista Redlock( Jelle) Bram en Rob. En daar zullen de meeste mensen mij van kennen.

Met welke tracks heb je jou grootste succes geboekt tot nu toe?

Asama de was de grote doorbraak in surinaame. Daarna heb ik nog een paar hits gescoord met, ‘Hallo Sranang’, ‘Baby Troe;, ‘Na Mie Lobie Tang So’, ‘Pray for me’,’Sranang mie kondre’. In Nederland heb ik samen met Beef voor een kleine deining gezorgd met, ‘On my own’.

Hoe omschrijf je jou muziek?

Reggae mainly, maar ik maak ook uitstapjes, zoals mijn laatste reggae-zouk nummer, ‘Yu faya’.

Je hebt natuurlijk een goede tijd gehad met Beef. Hoe belangrijk was de samenwerking met Beef voor jou?

Beef heeft mij heel veel gebracht, zo heb ik met hen op Pinkpop gestaan en zowat in alle venue’s in Nederland gespeeld. Ook Lowlands kwam langs. Door Beef heb ik kennis gemaakt met de grote podia. Dat heeft zeker ook bijgedragen tot een stukje bekendheid in Nederland.

In Suriname ben je al een grote ster. Je staat op verschillende posters door heel het land en wanneer wordt de naam Kenny B een begrip in de Nederlandse Reggae scene?

Ik ben heel blij met wat ik heb bereikt in Suriname. In Nederland heb ik natuurlijk ook veel fans. Maar Ik zing de laatste tijd meer in het Surinaams en dus verwacht ik ook niet daarmee de doorbraak te maken in Nederland. Het is wel de bedoeling om binnenkort wat meer Nederlands georiënteerde songs op te nemen. Je kan hele mooie muziek maken en een heleboel fans hebben zonder die zogenaamde doorbraak hier in Nederland. En of dat voor mij ook zo goed is weet ik niet. Op dit moment ben ik gewoon tevreden met hetgeen ik heb bereikt.

Dan over je nieuwe hit in Suriname… Je hebt een nieuw nummer ‘Yu Faya’ onlangs uitgebracht met Benaïssa. Allereerst mijn compilmenten voor zowel het nummer als de videoclip. Echt heel erg mooi gemaakt de video en het nummer klinkt erg goed. Wat kan je mij over ‘Yu Faya’ vertellen?

‘Yu Faya’, Gaat over een relatie waarin de ene alles geeft en de ander met de pet ernaar gooit. Het is gewoon het eeuwenoude verhaal van overspel. Maar wij als artiesten vinden altijd een manier om het te vertellen alsof het een nieuw verhaal is. Het nummer staat nr 1 bij diverse stations , ondermeer bij Radio 10 (twee weken.) Bij RP staat het nu al drie weken nr 1. Het nummer ‘Yu Faya’ is een ware rage in Suriname.

Hoe was de samenwerking met een van de meest talentvolle artiesten uit Nederland, Benaïssa?

Het is een waar genoegen om met Benaïssa te werken. We lachen meer dan we muziek maken. Daarnaast zijn we al jaren actief in de muziek en zijn we heel nuchter geworden. We hebben samen gewoon een realistische kijk op muziek. Daarnaast heeft hij veel verstand van muziek en kunnen we elkaar goed aanvullen. Deze track is zeker niet onze laatste samenwerking.

Er zijn in Nederland op dit moment veel Reggae en Dancehall artiesten? Hoe denk je dat het komt dat er op dit moment misschien wel de meest aantal artiesten actief zijn in de Nederlandse Reggae Scene?

Reggae bied meer dan welke genre dan ook de mogelijkheid te zingen over mens sociale en maatschappelijke misstanden.

En zie je ook een verband met het groot aantal Surinaamse artiesten die de Reggae Scene vertegenwoordigen in Nederland?

Who feels it knows it.

Hoe staat het met je eigen werk? Je hebt al groot succes geboekt en je bent een grote ster in Suriname en in Nederland heb je ook al naam gemaakt! Wat kunnen we van jou verwachten het nieuwe jaar?

Lots more to come Nesta, music can be a wonderful journey en ik hou van nieuwe dingen en experimenteren. Dus over 2011!!!!!!!………Cant wait fayaball….

Luister en bekijk hier de nieuwe videoclip van Kenny B en Benaïssa ‘Yu Faya’:

http://www.youtube.com/watch?v=hR8jQxt1sS8


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*