Marcus Garvey Lifetime Achievement Award voor Rita Marley (NL)

De weduwe van reggae legende Bob Marley, Rita Marleyzal op 12 November in Washington geëerd worden op de 17de editie van Annual Caribbean American Heritage Awards Gala georganiseerd door de instituut van Caribbische studies.

“Rita Marley is de perfecte winnaar voor onze Marcus Garvey Award. Deze awards is een erkenning voor al het werk dat personen voor de caribbean en Afrika doen”. Aldus ICS president en oprichter Dr. Claire Nelson.

“In haar leven, in haar muziek en met haar vele activiteiten voor de jeugd in de caribbean en Afrika heeft ze de wereld een beter beeld gegeven over deze gebieden. We zijn trots dat Rita de prijs wilt ontvangen.”

De Marcus Garvey Lifetime Achievement Awards wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die zich optimaal inzet voor de welzijn van mensen in de Caribbean of Afrika. Eerder werd de prijs al ontvangen door reggae artiest Jimmy Cliff, Slinger Francisco (ook wel bekend als “The Mighty Sparrow”) en Frederick ‘Toots’ Hibbert van Toots and Maytals.

Als directeur en oprichter van zowel de Bob Marley Foundation als de Rita Marley Foundation, is ze een belangrijke persoon die de status van Bob Marley, 20 jaar na zijn dood nog steeds hoog houd. Zo heeft ze het huis van de reggae legende destijds omgetoverd tot een Bob Marley Museum, beheert ze het Tuff Gong International Recording platenmaatschappij en staat ze bekend als een van de drie zangeressen van de I-Threes.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*