Nas en Damian Marley: Cover en tracklist nieuwe album bekend (NL)

Na een lange vertraging is het eindelijk bekend dat het album van Nas en Damian Marley, Distant Relatives op Dinsdag 18 Mei 2010 dan officieel zal uitkomen. Oorspronkelijk zou het album eind Maart uitkomen maar wegens kleine aanpassingen aan het album is de release datum verschoven. De cover van het album en de track-list van het album zijn inmiddels al bekend gemaakt en die kan je hieronder bekijken.

Als we beide artiesten moeten geloven staan er op het album nummers met een mix van reggae, hip-hop met een Afrikaans tintje en het zal dan ook een geheel nieuwe muziekstyle zijn. In de nummers zingen ze o.a. over de slaven die van Afrika naar de Amerikaanse kolonies en de Caribbean vervoerd werden en uiteindelijk terecht kwamen in de parken en recreatiegebieden in New York City.

“Reggae is een neef van hiphop. Zo kun je het zien. Ga terug naar de jaren 80, jaren 90 en luister naar wat je hoorde uit die ghetto blasters in verschillende wijken,” zegt Nas. “Ik heb veel gewerkt met reggaeartiesten, denk aan Sizzla en Supercat, maar ik heb nooit de kans gehad om te werken met Damian Marley. Ik hou van zijn muziek en ben een groot fan van Bob Marley en de rest van de familie.”

De tracklist ziet er als volgt uit:

1. As We Enter
2. Tribal War (feat. K’NAAN)
3. Strong Will Continue
4. Leaders
5. Wisdom (Sabali)
6. Count Your Blessings
7. Disappear
8. The Promised Land (feat. Dennis Brown)
9. Nah Mean
10. Angola (Friends)
11. My Generation (feat. Lil Wayne and Joss Stone)
12. Africa Must Wake Up (Feat. K’NAAN)
13. BONUS TRACK Ancient People (feat. Junior Reid)

Nas en Damian Marley gaan binnenkort ook op Europese tour en komen onder andere op Summerjam(Du), Couleur Café (Be) en op North Sea Jazz (NL). Hier zullen ze vrijwel alle nummers van Distant Relatives gaan zingen, maar ook hun grootste hits zoalsWelcome to Jamrock en Road to Zion.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*