Nieuwe Bob Marley documentaire in de maak

De nabestaanden van Bob Marley hebben hun toestemming gegeven voor het maken van een documentaire over reggaegrootheid Bob Marley.

© Universal Music Kevin Macdonald, regisseur van onder meer The Last King of Scotland, is de uitverkorene waar grote namen als Martin Scorsese en Jonathan Demme bot vingen.

Macdonald is een ervaren documentairemaker die onder meer een Oscar ontving voor One Day in September uit 1999. Hij mag de privéarchieven van de familie Marley inzien, iets waar de meeste filmmakers slechts van kunnen dromen.

Zo krijgt de 43-jarige filmmaker een uniek beeld van de zanger, die in 1981 op 36-jarige leeftijd overleed.

Verwachtingen overtroffen

In een officiële verklaring, gepubliceerd in diverse Engelstalige media, zegt Macdonald altijd al geïntrigeerd te zijn geweest door het verhaal van Marley. Zijn toegang tot de privéarchieven en de interviews met enkele sleutelfiguren uit diens leven overtreffen zijn verwachtingen.

“Hoe Bob Marley precies in elkaar stak, zullen we misschien nooit weten”, zegt hij. “Maar kijkers zullen zeker het gevoel hebben dat ze hem beter kennen na het zien van onze documentaire. Ik ben de nabestaanden van Marley zeer dankbaar dat ze mij deze nalatenschap toevertrouwen.”

Passie

Zoon Ziggy Marley is op zijn beurt zeer te spreken over Macdonald. “We zijn in de eerste plaats naar Kevin gestapt vanwege zijn kwaliteiten als documentairemaker, maar wij als familieleden vinden zijn interesse in en passie voor het leven van mijn vader het belangrijkst.”

De film, met de eenvoudige titel Marley, moet nog dit jaar in de bioscoop verschijnen. Op 11 mei is het dertig jaar geleden dat Marley stierf aan de gevolgen van kanker.

BRON NU.NL


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*