R.I.P. Lucky Dube (NL)

Als er op de kalender de datum 18 Oktober staat krijg ik gelijk weer een treurig gevoel. Dit was namelijk de dag dat een van de grootste reggae artiest die ooit heeft bestaan, Lucky Dube op brute wijze van het leven is beroofd. Ik ben er dagen van kapot geweest en nog steeds, 3 jaar later kan ik er gewoon niet over uit dat deze geweldige persoon er niet meer is.

Lucky Dube vertelde de wereld niets anders dan de respect die je voor elkaar moet hebben, de liefde die je elkaar moet geven en song teksten waarvan je kon leren. Dan heb ik het nog niet gehad over de hoeveelheid songs die deze reggae legende heeft gemaakt. Stuk voor stuk prachtige nummers waar ik persoonlijk veel aan heb gehad en dat nog steeds heb. Als je vrolijk of verdrietig bent zet je gewoon Lucky Dube op. Zijn muziek is voor elk moment heerlijk om naar te luisteren en helpt je overal doorheen. Ik zal dan ook altijd nog naar zijn muziek luisteren en nooit zal ik hem vergeten.

Het muziek van Lucky Dube zal daarom vandaag weer extra veel gedraaid worden. Voor mij een artiest die je zeker kan plaatsen tussen het rijtje Bob Marley en Peter Tosh. Ooit maakte hij het bijzondere nummer “Remember Me” en dat is een nummer waar ik nog steeds een brok in mijn keel van krijgt. Lucky Dube zal altijd herinnert worden als de Afrikaanse king of Reggae, voor velen en voor mij een held, een grote man met een nog groter hart. Vergeten worden zal je nooit…

3 Augustus, 1964 – 18 Oktober, 2007


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*