Reggae in DukeTown – 's Hertogenbosch

Op zondag 26 juni beleef je op de Parade in Den Bosch in de warme schaduw van de Sint-Janskathedraal de tweede editie van Reggae in Duketown. Na het succes van vorig jaar is het evenement dit jaar uitgebreid tot een feest dat de hele dag zal duren. Bovendien is het de perfecte manier om bij te komen van de festiviteiten van Hip Hop in Duketown de dag ervoor!

Pacha Mama Soundsystem zorgt dat er gedurende de hele dag door dat tussen de optredens ook genoeg goede muziek te luisteren valt en met de diverse acts op het podium belooft het een dag te worden die vele facetten van de van oorsprong Jamaicaanse sound belicht.

Zo is er bijvoorbeeld de met onvervalste dancehall doorspekte sound van de genredoorbrekende winnaar van de Grote Prijs van Nederland Kalibwoy. Daarnaast mag de zomerse beach-sound van Offshore waarin zelfs een rock-invloed te ontwaren valt er ook zeer zeker zijn.

Maar wat zou reggae of zelfs popmuziek zijn zonder de niet te overschatten invloed van Bob Marley & The Wailers? Helaas vertoeft de man die van het genre een wereldwijd fenomeen maakte al langere tijd in Jah’s koninkrijk maar de Tribute 2 Bob Marley Band (Rootsriders) zal een ongetwijfeld sterke poging doen de nalatenschap Robert Nesta Marley eer aan te doen.

Iedereen die in 2010 al aanwezig was zal weten dat met The Cousins ft Maikal X en Strawl een act van formaat op het podium staat. Sowieso is de veelzijdige Maikal X verre van een vreemde op de Nederlandse podia hoewel velen hem waarschijnlijk beter kennen als Shyrock; destijds lid van de formatie Postmen maar inmiddels met naamsverandering terug naar zijn roots.

Het uit Amsterdam afkomstige ska-collectief Rude Rich & The High Notes mag zich ondertussen met gerust hart ‘internationaal geörienteerd’ noemen. Naast een serie goed ontvangen platen op het Duitse Grover Records hebben zij platen opgenomen met Jamaicaanse veteranen als Winston Francis, Derrick Morgan en grondlegger van de ska Rico Rodriguez en tijdens dit optreden worden zij vergezeld door niemand minder dan de pionier uit Trinidad en Tobago die bekend werd met de hit ‘Ganja Farmer’: Marlon Asher!

Internationaal geörienteerd is ook zeker de in de VS geboren maar in Londen opgegroeide zoon van een Italiaanse vader en Zuid-Afrikaanse moeder Natty. Sinds zijn debuutalbum ‘Man Like I’ uit 2008 bestormt hij de Britse hitlijsten met zijn boeiende mix van soul en reggae, en als hoofdact van Reggae in Duketown zal hij het podium niet minder bestormen!

Reggae in Duketown zal met deze indrukwekkende line-up in tegenstelling tot vorig jaar genoodzaakt zijn toegang voor het festival te heffen maar heeft de tickets met €5,- laag weten te houden. Passepartout kaarten voor Hip Hop en Reggae in Duketown zijn ook beschikbaar voor €10,-. Kaarten zijn tekoop via facebook.com/hiphopenreggaeinduketown of www.reggaeinduketown.nl. Laat de tweede editie van dit sfeervolle festival niet ongemerkt voorbij gaan want het wordt een dag vol good vibrations!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*