Release party voor nieuw album Ghetto Blues van Friction

Op vrijdag 22 oktober 2010 brengt de Ghanees-Nederlandse artiest Friction een nieuw album uit tijdens een releaseparty in Grand Cafe Gooiland te Hilversum. Het belooft een groot feest te worden waarbij Friction met zijn live band de nummers van de nieuwe cd ‘Ghetto Blues’ ten gehore brengt.

Verder staat op het programma wereldmuziek, reggae en afropop van DJ Solo, een optreden van de reggae-artiest DJ Blackfoot en danseressen die zullen zorgen voor tropische sferen. Alle bezoekers ontvangen een gratis exemplaar van het nieuwe album.

‘Ghetto Blues’,is het derde solo-album van de 25-jarige Friction. Waren zijn vorige albums vooral gericht op het Afrikaanse publiek, dit nieuwe album zal zeker ook in Nederland aanslaan. Met een mix van reggae, urban en Afrikaanse muziek in zowel het Nederlands, Engels als in enkele Afrikaanse talen weet Friction zowel de wereldmuziekliefhebber als de urbanfans te vermaken. Dit is ook wel gebleken uit de singles ‘Mijn Alles’ en ‘Wine It’ die Friction eerder dit jaar heeft uitgebracht en veel media-aandacht hebben gegenereerd. Deze singles, voorproefjes van Friction’s veelzijdigheid, zijn ook op het album terug te vinden.

Friction woont sinds 2006 in Nederland. In dat jaar werd hij als eerste Afrikaanse student toegelaten aan de Fontys Rockacademie te Tilburg, voor de opleiding hiphop. In Afrika had Friction toen al een rijke muziekcarrière achter de rug; met zijn door hem opgerichte groep V.I.P. en als solo-artiest werd hij reeds in zijn tienerjaren een van de bekendste Ghanese artiesten.
Sinds hij zich in Nederland gevestigd heeft, boekt hij ook hier successen met zijn muziek en is hij met zijn eigen band te zien op vele podia en festivals.

De releaseparty vindt plaats op 22 oktober 2010 en begint om 21.00 uur in Grand Café Gooiland.
Adres: Emmastraat 2, 1211 NG te Hilversum

Bekijk hier nog eens het geweldige filmpje dat Sander Nesta heeft opgenomen op het Amsterdamse Kwakoe Festival vorig jaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*