Report Reggae Geel 2011 – vrijdag 5 augustus (NL)

DUTCH LANGUAGE

 

Het weekend van 5 en 6 augustus was het weer tijd voor het leukste, gezelligste en beste reggae festival in België, Reggae Geel. WorldAReggae.com was aanwezig met een grote crew om uitgebreid verslag te leggen van dit festival. 

Om 18.00 uur ging het terrein open en konden de duizenden bezoekers die al aanwezig waren op de camping area eindelijk naar binnen. De kick-off was voor Vi.be Winner Sound maar de echte warming up werd natuurlijk verzorgd door de Champion Sound uit Enschede, Herb-A-Lize It.

De heren van Herb-A-Lize It kregen voor en na de show van Romain Virgo & Gappy Ranks de gelegenheid om hun skills te vertonen aan de draaitafel en dat is ze zeker gelukt. Het aanwezige publiek in de zeer grote en volle Dancehall tent van Reggae Geel was afgeladen vol en dit zorgde voor een geweldige sfeer.

Om 21.15 was het tijd voor Gappy Ranks die begeleid werd door de 21st Century Band. De show was in vergelijking met de andere festivals eerder deze zomer niet veel anders maar toch weer goed om naar te luisteren. De hits Tun Up, I was in Japan, Thanks & Praise en Longtime kwamen natuurlijk voorbij maar helaas kreeg hij niet veel respons van het publiek.

Waar het publiek wel los bij ging is bij de artiest die na Gappy Ranks op het podium kwam. Misschien wel het grootste talent uit Jamaica, het 19- jarige Romain Virgo was er klaar voor had erg veel zin in zijn optreden op Reggae Geel. De artiest die volgens ons echt alleen maar hits kan maken gaf weer een sterke show waarbij hij liet horen dat hij een gouden stem heeft. Een geweldige artiest waar we nog erg veel plezier van gaan beleven in de toekomst.

Hierna kreeg Herb-A-Lize it nog even de tijd voordat het tijd was voor de populaire deejay / artiest General Degree. Met een set van 45 minuten zorgde hij er persoonlijk voor dat de energie bleef hangen en dat het in de Dancehall tent met duizenden bezoekers nog warmer werd.

Inmiddels was het alweer 23.45 uur en was het tijd voor de artiest waar wij persoonlijk erg naar uitkeken, Assassin die tegenwoordig onder de naam Agent Sasco hard op weg is in de reggae / dancehall scene om een grootheid te worden. Helaas maar waar bleek Agent Sasco niet de beste live act te zijn op deze avond. Volgende keer zeker met live band nog eens bekijken maar met de DJ erbij kwamen zijn grote hits helaas niet erg goed uit de speakers. Al met al ging het publiek toch lekker tekeer en zat de vibes er rond middennacht nog steeds goed in.

De afsluiter van de vrijdagavond in de Dancehall tent was Tony Matterhorn, waarvan we gewend zijn dat hij wel weet hoe een dancehall party gegeven moet worden. Tot 03.00 uur zorgde hij ervoor dat iedereen uit zijn dak ging en terug kon kijken op een leuke eerste dag van Reggae Geel 2011.

Voor een overzicht van de foto’s van de vrijdagavond op Reggae Geel kijk je op onze WorldAReggae fotopagina


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*