Rude Rich and the High Notes – “Tribute to the Greats”

Dutch Language

Rude Rich and the High Notes presenteerde op 20 oktober een langverwacht nieuw album in P60 te Amstelveen. De titel van dit album, dat uitkomt via het Duitse Grover records, heeft als toepasselijke titel “Tribute to the Greats”.

The High Notes zijn namelijk maar met één specifieke reden opgericht – om de mensen te laten weten dat reggae muziek een geschiedenis heeft. De afgelopen 14 jaar hebben de High Notes internationaal opgetreden, om de glorie van de Ska, Rocksteady en Reggae muziek over te brengen en in vele gevallen zelfs met de originele artiesten uit die tijd.

Vele indrukwekkende Jamaicaanse grootheden vonden in Rude Rich and the High Notes hun ideale begeleidingsband. Zo traden ze op samen met; Derrick Morgan, Alton Ellis, Dennis Alcapone, Rico Rodriguez, Winston Francis, U-Brown, Ernest Ranglin, the Heptones en Ken Boothe.

Na het overlijden van Bob Marley in 1981 hebben echter een enorm aantal Jamaicaanse zangers, muzikanten, producers en studio-eigenaren deze aarde verlaten. Of het nu moord was, vreemde ziektes, of andere verdachte omstandigheden, slechts weinige zijn overleden aan ouderdom. Na zo ongeveer 30 jaar is het duidelijk dat de harde kern van de stichters van de Jamaicaanse muziek er niet meer is.

Zoals vaak het geval is hebben velen niet de erkenning gekregen waar zij recht op hadden en zeker niet op financieel gebied. Of het was allemaal te weinig en te laat, zoals op latere leeftijd een onderscheiding maar niet zoiets als een degelijk pensioen of een oude dag voorziening, waardoor zij vaak nog steeds moesten werken. In het trieste geval van een grootheid als Joe Higgs heeft men zelfs geld in moeten zamelen om hem een degelijke begrafenis te bezorgen, omdat hij in armoede leefde en totaal vergeten was.

Met dit huidige eerbetoon aan de grootheden, willen The High Notes enkele van deze fantastische artiesten uitlichten, met de nadruk op enkele. Het aanbod is breed, van Jackie Opel tot Sugar Minott, dit alles gespeeld in een eigen High Notes interpretatie. Om degene te herinneren die ons voor zijn gegaan en hen te laten weten dat hun muzikale nalatenschap over de hele wereld gewaardeerd en nooit vergeten zal worden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*