CLOSED – FREE TICKETS: Legend (A)Live Tour 2011

Met een gecombineerde theater- en clubtour neemt de formatie Rootsriders – beter bekend van hun Tribute2BobMarley liveshows – afscheid van hun eerbetoon aan Bob Marley. Na vijf jaar touren zet de formatie een punt achter het project dat ooit begon met een herdenkingsshow op Marley’s 25e sterfdatum. Met de nieuwe ‘Bob Marley’s Legend (A)Live Tour’ herdenkt de band de 30e sterfdag van Bob Marley. De tournee start op zijn geboortedag in februari en eindigt op zijn sterfdag, 11 mei. De show is te zien op zo’n veertig podia, waaronder de Melkweg, Tivoli, Ahoy, de Effenaar, het Paard van Troje, de Waerdse Tempel. Tribute2BobMarley roept ouders op hun kinderen naar de show mee te nemen zodat Bob Marley ook onder de jongere generatie voort zal blijven leven.

Bob Marley’s Legend (A)Live
Tijdens de ‘Bob Marley’s Legend (A)Live’ afscheidstournee komt Bob Marley nog een keer tot leven in de gedaante van frontman en Marley look-alike Junior Tecla. “No Woman, No Cry”, “Stir It Up”, “Three Little Birds” en álle andere klassiekers passeren de revue.

De tournee wordt afgesloten met twee bijzondere shows op 11 mei (Melkweg) en 12 mei (Tivoli) met verschillende bekende nationale en internationale artiesten. Het jongste Rootsriders bandlid Ashwin Jaydee zal tijdens de tour het voorprogramma verzorgen en zijn debuutalbum presenteren. Deze jonge reggae/dancehall-artiest hoopt zo de missie voort te zetten waarmee Rootsriders vijf jaar geleden ooit begon.

Opbrengsten voor Swaziland
In Swaziland zijn meer dan 40% van de volwassen bevolking van HIV-besmet. Kleine kinderen zorgen noodgedwongen voor hun nog jongere broertjes en zusjes. In het Moya Center in Swaziland worden kinderen die beide ouders aan AIDS hebben verloren, liefdevol opgevangen. Door gebrek aan middelen kan dit vooralsnog alleen overdag. De formatie Rootsriders bracht in 2008 een eerste bezoek aan het Moya Center. Geïnspireerd geraakt door de kinderen en aangedaan door hun lot, schreef de band samen met soulzangeres Giovanca het lied ‘Children Cry’. Een deel van de opbrengsten van de tournee gaat naar het Moya Center in Swaziland.

Melkweg – 11 mei 2011 / Tivoli – 12 mei 2011
Op woensdag 11 mei in de Melkweg Amsterdam en op donderdag 12 mei in Tivoli Utrecht hebben de Rootsriders speciale gasten uitgenodigd. Zo komen Maxi Priest / Brinsley Forde / Ashwin Jaydee e.a naar deze podia om een optreden te geven en zullen het ongetwijfeld twee heerlijke avonden worden met natuurlijk een eerbetoon aan de reggae koning Bob Marley.

De voorverkoop is inmiddels begonnen.
www.bobmarleytribute.nl

Kaartjes kosten in de Melkweg 35 Euro en in Tivoli 25 Euro.

Op WorldAReggae.com maak je deze heel week kans op 1×2 vrijkaartjes voor de show in de Melkweg op woensdag 11 mei 2011 en voor de show in Tivoli Utrecht op 12 mei 2011. Wij geven in samenwerking met de Roots Riders 5×2 vrijkaartjes weg  voor de show in de Melkweg en 3×2 vrijkaartjes voor de show in Tivoli Utrecht dus mail snel naar info@worldareggae.com en wie weet kan jij naar deze geweldige show van de Bob Marley’s Legend Alive tour die je als echte reggae fan echt een keer gezien moet hebben. De actie loopt van maandag 2 mei tot zaterdag 7 mei 2011.

Bekijk hier wat beelden van de Tribute2BobMarley tour

http://www.youtube.com/watch?v=gYD0DzzyMZQ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*