Unieke dubbelshow TOMMY TORNADO & MR T-BONE

Opgelet! ska, rocksteady, reggae liefhebbers!, deze unieke dubbelshow van twee ster muzikanten, die grote waardering genieten bij een internationaal publiek, is er eentje in de categorie; dit mag je niet missen.

Tommy Tornado, is een van de saxofoon-helden van Nederland, die velen kennen van Rude Rich and the High Notes en tal van andere bands, maar inmiddels ook van zijn meer dan uitstekende soloproject, met als ijzersterk debuuthet album ‘Sunrise’. Tommy Tornado bewees daarmee dat hij naast uitvoerend muzikant ook een uitstekende liedjesschrijver is. Begin dit jaar zal zijn tweede album uitkomen, waarmee hij ongetwijfeld weer menig reggae-hart sneller zal laten kloppen. Ook daarbij zal hij opnieuw worden bijgestaan door Rude Rich and the High Notes, dan weten alle kenners dat het goed zit.

Dat reggae en ska overal ter wereld veel mensen ontzettend aanspreekt mag duidelijk zijn, zo ook in Italië. Daar werd trombonist en zanger Mr T-Bone net zo gegrepen door deze muziek, als Tommy Tornado in Nederland. Ook Mr T-Bone heeft in z’n korte bestaan al een flinke carrière achter de rug, die begon in de late 80’s in Italië waar hij in vele grote bands speelde in de ska-reggae scène.

En net als Tommy Tornado, werd Mr T-Bone ook al snel een zeer graag geziene muzikant, waarmee grote namen uit de ska & reggae wilden spelen, om er maar een paar te noemen: Derrick Morgan, Willie Williams , Mikey Dread, Roy Ellis, New York ska Jazz Ensemble, David Hillyard en de Rocksteady 7, Victor Rice, The Slackers, Tokyo Ska Paradise Orchestra, Caroloregians, Dr.Ring Ding, Eastern Standard Time, Casino Royale, de Bluebeaters, Africa Unite … en vele, vele anderen..

Als bandleider bracht Mr T-Bone zes albums uit en componeerde ook een aantal Italiaanse films soundtracks en muziek voor tv-commercials in Italië, de VS, Canada en Puerto Rico. Hij richtte vier jaar geleden zijn eigen band, genaamd “Mr.T-Bone & The Young Lions” op, waarmee hij het album ‘Heroes’ in 2008 uitbracht.

En, daar is de overeenkomst met Tommy Tornado weer, recent kwam zijn eerste instrumentale album “Mr.T-Bone & Friends – Instrumental Session Vol.1” uit met veel grote gasten als David Hillyard (Slackers), Kincaid Smith (Hepcat), Larry McDonald (RS7), Roger Rivas (Aggrolites) en hoe kon het ook anders, met Tommy Tornado (Rude Rich and the High Notes).

Kortom, de vele onderlinge overeenkomsten, het wederzijdse respect en de vriendschap was dan ook de aanleiding voor deze bijzondere en unieke dubbelshow van Tommy Tornado & Mr T-Bone. Dat belooft dus een dubbele top-avond te worden en niet in de laatste plaats omdat ze beiden begeleiding krijgen van een van Europa’s beste backingbands in de reggae & ska, Rude Rich and the High Notes

donderdag 10 februari

Willemeen in Arnhem
19:00 zaal open
€10,- vvk / €12,- deur

vrijdag 11 februari

P60 in Amstelveen
20:30 zaal open
€12,50 vvk / €13,50 deur

http://www.youtube.com/watch?v=38vWQt0oYYg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*