Vybz Kartel's Pon di Gaza 2.0 komt eind Februari uit (NL)

Je vind hem goed of je vind hem niks maar 1 ding is zeker, de invloed van Vybz Kartel in de hedendaagse dancehall is enorm. De icoon uit Kingston Jamaica die bekend staat om zijn harde teksten, zijn talent voor het schrijven van teksten, harde dancehall tunes en natuurlijk de lange beef tussen hem en de andere dancehall ster Mavado (die nu eindelijk ten einde is) en Bounty Killer komt op 26 Februari 2010 met een nieuw album.

Het album Pon Di Gaza 2.0 zal door zijn eigen label Adidjahiem Records en de label Tads Record uitgebracht worden. Het is een re-release van zijn digitale album ”Pon Di Gaza” die hij heeft uitgebracht op het internet afgelopen jaar. Er zullen 2 cd’s in het album zitten met veel grote hits van Vybz Kartel. Het wordt het eerste officiële album van Vybz in bijna 4 jaar. In de laatste jaren heeft Vybz vooral mixtapes uitgebracht.

De release van het album Pon Di Gaza 2.0 komt middenin een rumoerige periode waarin Vybz Kartel zich bevindt. In zijn Portmore Empire crew zijn de laatste 2 maanden al twee veelbelovende dancehall artiesten uit de crew gegaan. Zowel Lisa Hype, tegenwoordiger verder onder de naam Lisa Hyper en Gaza Kim zijn beide geen lid meer van de crew van Vybz Kartel.

Het afgelopen jaar is ook erg succesvol geweest voor de dancehall ster. Zo scoorde Vybz maar liefst acht nummer 1 hits in 2009, waaronder de big tune Romping Shop en Dollar Sign en het nummer Virginity.

Ook 2010 begint erg goed voor Vybz Kartel want hij is onlangs genomineerd voor ”Deejay of the year”, ”Recording artist of the year” en ”Song writer/lyricist of the year” op de Excellence in Music and Entertainment awards 2010. En hij is genomineerd voor ”Favorit Artist of the year”, ”Best male artist of the year” en ”Best chart topping of the year (love dem)” op de Youth view Awards in Jamaica.

Op Pon Di Gaza 2.0 staan grote hits als Last man Standing en Million by Morning maar ook de populaire club songs BicycleGo-Go ClubNah let Go en Marie.

”We denken dat Pon Di Gaza 2.0 een van de beste dancehall albums van 2010 zal worden” aldus Tad Dawkins van Tads Record Inc.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*