Yousso N'Dour komt naar Nederland (NL)

Eén van Afrika’s grootste supersterren, Youssou N’Dour, komt naar Nederland. Hij treedt op met zijn begeleidingsband The Super Etoile de Dakar.

Youssou N’Dour is sinds de jaren ’80 uitgegroeid tot één van de belangrijkste vertolkers van Afrikaanse muziek. De Senegalees weet een brug te slaan tussen traditionele Afrikaanse muziek en moderne popmuziek. Naast zijn succesvolle solo-carriere staat N’Dour bekend om zijn engagement en samenwerkingen met grootheden als Paul Simon, Peter Gabriel, Tracy Chapman en Branford Marsalis. Met de hit ‘7 Seconds’ met Neneh Cherry brak hij in 1994 wereldwijd definitief door. Zo bereikte hij als eerste Afrikaanse artiest in het Westen een popsterrenstatus.

In maart 2010 verscheen Youssou N’Dours nieuwste album ‘Dakar-Kingston’. Voor dit album heeft hij zich laten inspireren door de rijke reggae-traditie. Er staan zowel splinternieuwe liedjes als nieuwe versies van oude songs op het album. Diverse gastmuzikanten en gastvocalisten werden opgetrommeld, waaronder de bassist en drummer van Shaggy en gitarist Earl China Smith van The Wailers. De opnames vonden plaats in Kingston (Jamaica) met producer Tyrone Downie, ex-bandlid van The Wailers.

In Nederland was Youssou N’Dour regelmatig te bewonderen op het North Sea Jazz festival. Zijn laatste concert in Nederland was in de Amsterdamse RAI in 2008. (bron tekst: melkweg)

Datum maandag 25 oktober 2010
Tijdstip 20:30
Locatie De Oosterpoort Groningen
Entree: 35 Euro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*