Ziggy Marley: 14.00 uur Signeersessie boek @ Spui / 20.30 uur concert Melkweg (NL)

Reggaezanger Ziggy Marley is de oudste zoon van reggaelegende Bob Marley en zijn vrouw Rita Marley. Ziggy Marley brak in 2006 door met zijn tweede album ‘Love Is My Religion’. Met dit album won hij in hetzelfde jaar een Grammy voor ‘best Reggae album’.

David Nesta Marley werd geboren in Trenchtown op Jamaica. Zijn beroemde vader gaf hem al snel de bijnaam Ziggy. Naast zijn beroemde ouders heeft Ziggy Marley ook bekende boers, zoals Stephen en Damian Marley. Het mag duidelijk zijn dat Ziggy uit een uiterst muzikale familie komt op 11-jarige leeftijd legde bij samen met z’n zussen Cedella, Sharon en zijn broer Stephen de basis voor de band The Melody Makers. Later werden zij bekend als Ziggy Marley & The Melody Makers

In 2003 kwam Ziggy’s eerste solo album ‘Dragonfly’ uit, dit was wereldwijd een succes. Het tweede album ‘Love Is My Religion’ was echter zijn grote doorbraak en kwam in 2006 uit. De single ‘Love Is My Religion’ werd in hetzelfde jaar een grote hit.

Naast reggaeartiest en fervent milieu- en sociaal activist is Ziggy Marley ook bedenker van het stripverhaal Marijuanaman. Deze strip is geschreven door Joe Casey (Gødland, Butcher Baker) en geïllustreerd door Jim Mahfood (Kick Drum Comix, Mix Tape). Dit stripboek is in april uitgekomen. Op donderdag 14 juli zal hij deze strip en zijn albums signeren van 14:30 uur tot 16:00 uur in The American Book Center te vinden op Spui 12 in Amsterdam.

Ziggy Marley live @ Melkweg Amsterdam

  • Donderdag 14 juli 2011
  • Aanvang: 20.30 uur
  • Deur open: 19.30 uur
  • Entree: 28.50 Euro (Excl. lidmaatschap)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*