Beats & Roots Festival (NL) – June 23, 2012

Hoe het begon

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd rond Hip Hop & Reggae Duketown. Van de eerste (gratis) editie met 2.500 bezoekers tot de laatste, twee-daagse editie, met 7.500 betalende bezoekers, slaagden baanbrekende nationale en internationale artiesten er
samen met een enthousiast publiek en een zeer gemotiveerde organisatie in een evenement van formaat naar de Bossche binnenstad te brengen. Bij nieuwe ambities hoort echter een nieuwe naam, en onder de vlag van Beats and Roots wordt dit jaar een nieuw, groter en nóg sfeervoller festival gelanceerd worden!

De Terugkeer Buiten De Stad

De muzikale neven hip-hop en reggae mogen dan gescheiden van elkaar in New York en Jamaica opgegroeid zijn, tussen de bomen en op het gras van de nieuwe locatie, de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch, worden ze herenigd op één dag. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen beide stijlen op dezelfde dag van de aandacht genieten, aangezien de nieuwe locatie ruim genoeg voor een tweede podium is. Beats and Roots zal zo nog rijker aan geluid en sfeer worden en biedt liefhebbers van beide genres de kans om elkaars gemeenschappelijke roots te (her)ontdekken.

Van de CANNA-stage waar reggae-vibes can de allerhoogste plank door muzikanten als Ziggi & The Renaissance Band, Gyration, Sunrockers, The Cousins met Strawl, Ashwin Jaydee en Joggo, Omar Perry en de come back van de populaire reggae hip-hop band Postmen, tot de Grolsch hip-hop tent met de winnaars van de demo-contest Brada en de Koester en vele andere top-acts als Kraantje Pappie, Fresku, Zwart Licht, Grote Prijs van Nederland winnares Zanillya, feestmachine Mr. Polska, Sef (met band) en rechtstreeks uit Brooklyn, de onbetwiste koningen van de rauwe rap M.O.P. , worden zo veel facetten van de hip-hop en reggae cultuur belicht dat het je bijna zou gaan duizelen. Als je het niet zo druk met feesten en genieten zou hebben ten minste! Maar ook buiten de twee hoofdpodia zijn er diverse plekken op het festivalterrein die de moeite van het bezoeken waard zijn. Met de sportieve skate-prestaties van ‘Mind The Gap,’ de rauwe spits van Timmie Tex, Geckusman, FS Green, Tastic, Chapa en Kleine Jay op de Britain-stage, de onvervalste dub- en rootsklanken van Pacha Mama Soundsystem, Covenant Soundsystem en King Shiloh Soundsystem en de non-stop party van de DJ-battles met Asura vs. Chesterson, Maarten vs. Koen, Fremdtunes DJ’s vs. DJ DNS, Alecto vs. Flamboyant en Alvares vs. Waffles in de Silent Disco belooft Beats en Roots een festival te worden om nooit te vergeten.

Daarnaast kun je tot rust komen in de chillzone met waterpijphoek, je verbazen over de sportive prestaties en spectaculaire tricks van de inline skaters van Sven Boekhorst’s Mind The Gap en de creative uitspattingen van diverse graffiti-artiesten bewonderen.
Check snel het volledige schema, en weet wat je te wachten staat!

Nieuwe partners

Hip Hop & Reggae Duketown had altijd al een toegewijd team achter en voor de schermen en de nieuwe samenwerking met het gerommeerde Festival Mundial stelt ons in staat om hun kennis en ervaring te koppelen aan onze ambitie en zo samen met deze club creatieve mensen een weergaloos evenement te organiseren.

Tickets

Kaarten zijn te koop via www.beatsandroots.nl
Early Bird actie 15,- euro exclusief servicekosten (gelimiteerd aantal beschikbaar)
Festival Mundial + Beats and Roots = Dubbel feest!
Reguliere voorverkoop 20,- euro exclusief servicekosten
Deurverkoop (maximaal) 25,- euro
Kinderen tot 12 jaar krijgen onder begeleiding van een volwassene gratis toegang tot het
festival.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*