RDBLCK Festival 2012 – Arnhem, Holland (5/25/2012)

May 25, 2012 – RDBLCK Festival – Arnhem, Holland

With live on stage:

  • Norris Man
  • The Roots Controlahz
  • Ray Darwin
  • Strawl
  • Kabaka Pyramid
  • And many more
More info at Luxor Live

25 mei zal het eerste reggae festival ooit gehouden worden in Arnhem. Luxorlive zal dan het decor zijn voor vlammende optredens van zeer gerenommeerde internationale reggae artiesten.  Ook zullen diverse soundsystems hun geluid laten horen en de Luxor hevig laten trillen.

NORRIS MAN:

Is een artiest die in het rijtje van Sizzla, Turbulence en Anthony b thuishoort. Heeft al een aantal succesvolle albums op zijn naam staan. Met zijn zeer energieke optredens laat hij het publiek flink uit zijn dak gaan. RDBLCK is zeer trots om hem in de line-up  te hebben voor de eerste editie van dit festival.
RAY DARWIN:
Deze Jamaicaan heeft roots-reggae door zijn aderen stromen, hij leerde gitaar spelen van Horace Andy en woonde een tijd bij Max Romeo in huis. Na een aantal succesvolle singles en producties (o.a. de hit Notorious van Turbulence) is vorig jaar eindelijk zijn debuutalbum uitgekomen. Dit album was direct een succes en de kritieken waren lovend. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar zijn 2de album genaamd “inna the road”. Deze charismatische rastaman met prachtige stem weet direct de aandacht van het publiek te trekken.
KABAKA PYRAMID:
RDBLCK is zeer gelukkig dat deze artiest zijn massive tunes laat horen op ons festival. De stijl van Kabaka Pyramid wordt vaak vergeleken met die van Damian Marley. Met zijn nieuwste album “Rebel Music” heeft hij direct een flinke buzz veroorzaakt in de scene. Wij zijn zeer trots dat wij deze zeer getalenteerde artiest als eerste en enige in Nederland hebben weten te boeken.
STRAWL:
Loopt al een aantal jaren mee in de scene. Tijdens de eerste RDBLCK party liet hij al van zich horen en hoe. Ook op dit festival belooft het een zeer energieke show te worden. Binnenkort wordt zijn eerste album verwacht, iets waar de Nederlandse reggae scene al een hele poos reikhalzend naar uit kijkt.

ROOTS CONTROLAHZ:

Eén van de meest vooraanstaande reggaebands van Nederland. Zij hebben samengespeeld met onder meer Fullany en Natty King. Zij zijn deze avond de backing band en zorgen voor de lekkerste riddims.

Starline Sound:
Dit is een zeer gerespecteerd soundsystem uit Duitsland en heeft al op menig internationaal festival gestaan. Ook heeft Starline Sound met zijn dikke dubplates al menige clash gewonnen.

Fatal Sound:
Draait al een hele poos mee in de Nederlandse reggae en jungle scene. Kenmerkend voor Fatal Sound zijn de gevarieerde tunes en unieke dubplates van selector Activator.

Juxtapose Soundsystem:
Staan voor veelzijdigheid. Hun sets zijn een cross-over van verschillende genres: een mengelmoes van reggae en stromingen die daar aan verwant zijn.  

Presale: E 18,00
Entry: E 20,00

http://www.youtube.com/watch?v=hGfbXJwjYlM


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*