Report: Reggae Geel Festival 2012 with videos, photos and interview (August 3, 4, 2012)

Photos by Rik de Blick

VIDEOS

Interviews by Laila Newell & Danny Pepperseed for WorldAReggae.com

Report by Reggae.be in Dutch Language

De affiche liet er eigenlijk al geen twijfel over bestaan: dit zou een historische Reggae Geel worden, en niet alleen omdat Jamaica 50 jaar onafhankelijkheid viert. Recordopkomst, topconcerten, dj’s galore: give thanks to the promotors for this truly amazing event.

22.000 bezoekers op vrijdag, 32.000 op zaterdag: de volkstoeloop verraste ook de organisatie, die in extremis een paar extra parkeerterreinen moest vrijmaken. En het was zaterdag voor veel mensen nog lang aanschuiven langs die ene smalle invalsweg.

Dat had allicht te maken met de komst vrijdag van “big bad dutty stinkin” Shabba Ranks, voor een exclusief concert in Europa. De winnaars van de vi.be-wedstrijd, Skylarkin’ en Jahwed, mochten het publiek opwarmen voor onze eigen Belgische Uman. Aansluitend stonden de eighties toasters Peter Metro & Squiddly Rankin op het podium, maar die set stelde weinig voor. En op hetzelfde moment was in de Skaville Circus de Studio One revue begonnen, met Soul Stereo en als gasten Alpheus, Carlton Livingston, Winston Francis, Lone Ranger en Jim Brown. Heerlijk, om die stemmen live aan het werk te zien, met de originele riddims van weleer.

Read more 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*