Amsterdam Reggae Festival – 26 February 2012 – Heineken Music Hall

UPDATE: According to a statement of his Manageent Solid Agency, Bounty Killer will not be performing at the Amsterdam Reggae Festival.

Op zondag 26 februari vindt in de Heineken Music Hall de zesde editie van het Amsterdam Reggae Festival plaats. Internationale reggaesterren als Anthony B, Queen Ifrica en Busy Signal en Dancehall sterren als Elephant man, Bounty Killer en de populairste artiest uit Jamaica van dit moment, I-Octane zullen het vertrouwde podium betreden.

Wegens voorgaand succes en onvergetelijke optredens van o.a. Gentleman, Jah Cure, Mavado en Vybz Kartel zal het Amsterdam Reggae Festival op 26 februari opnieuw in de Heineken Music Hall plaatsvinden. Het programma bestaat wederom uit zowel opkomende talentvolle artiesten als tijdloze muzikanten binnen het wereldwijde Reggae- en Dancehall-landschap. Naast grootheden als Anthony B, Bounty Killer, Elephant Man en Queen Ifrica tonen ook I Octane en Busy Signal hun talenten op dit Amsterdamse evenement.

De Jamaicaanse I Octane is de meest gevraagde artiest uit Jamaica van dit moment. Met nu al een groot aantal hits op zijn naam heeft hij de internationale reggae en dancehall scene op zijn kop gezet. Met zijn unieke stem heeft hij met nummers als Cry to the Nation, Burn Dem Bridge, Different Page, Lose a Friend en My Problems Gone wereldwijd veel aandacht gekregen. In het voorjaar van 2012 zal zijn debuut album “Crying to the nation” verschijnen.

Cancelled: Grammy-genomineerde, Dancehall deejay Bounty Killer is een van de meest energieke Dancehall sterren van de jaren ’90, een straatstoere rude boy met een verstokte flair. In de jaren ’90 bracht dit icoon diverse nummers uit als ‘Defend the Poor’,’Mama’, “Book, Book, Book”, “Babylon System” en “Down in the Ghetto”. Hij is voor veel dancehall artiesten een groot voorbeeld en wordt gezien als een van de dancehall grootheden van deze tijd. Hij komt nog maar weinig voor optredens in Europa en daarom wil je deze exclusieve show van Bounty Killer absoluut niet missen.

Dancehall-ster Elephant Man, ook bekend als ‘The Energy God’, heeft weinig uitleg nodig. Deze Jamaicaanse Dancehall artiest geeft altijd een energieke show en zorgt ervoor dat niemand stil blijft zitten. Zijn bekende nummers als ‘Nuh Linga’, ‘Shizzle My Nizzle’, ‘Pon di River’ en ‘Willie Bounce’ zal hij zeker ten gehore brengen.

Fyah Muma, beter bekend als Queen Ifrica, is een van de succesvolle vrouwelijke artiesten uit Jamaica. Met haar krachtige stem heeft zij vele hits weten te lanceren als ‘Daddy’, ‘Times Like these’, het populaire ‘Below the Waist’ en het recente ‘Pot Still Haffi Bubble’. Ze heeft gewerkt met tal van artiesten waaronder Tarrus Riley, Gentleman en Junior Kelly. Queen Ifrica heeft zowel Reggae als Dancehall nummers en gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat het publiek uit zijn dak gaat.

Gedrapeerd in de rijke kleuren van het Afrikaanse doek, zijn handelsmerk, de staf in de hand, en zijn dreadlocks koninklijk gewikkeld in zijn tulband op zijn hoofd. ‘Bobo Dread’ Anthony B belichaamt alles wat geestelijk en pro-actief is met betrekking tot Reggae-muziek. Deze artiest is standvastig in zijn missie om de armen en verdrukten te vertegenwoordigen met behulp van scherpe, politiek getinte, teksten. De laatste 14 jaar bracht hij ongeveer 100 albums en 1000 singels uit met bijdragen van o.a. Wyclef Jean. In mei vorig jaar bracht hij de single ‘Sweet Jamaica’ uit, over de erbarmelijke situatie waarin zijn land zich bevindt. Drie jaar na zijn debuut maakte hij al naam met hits als ‘Fire Pon Rome’, ‘Raid Di Barn’, ‘Rumour’ en het opzwepende ‘Universal Struggle’.

Dancehall-artiest Busy Signal werd zoals vele Jamaicaanse jongeren voor het eerst blootgesteld aan muziek in de kerk. Tijdens deze diensten besefte Busy dat hij een immens vocaal talent bezat en kreeg hij zijn eerste toegift van de kerkelijke gemeente. Hij kreeg de bijnaam Busy Signal van zijn vrienden vanwege het feit dat hij constant bezig was. Zijn hits zijn o.a. ‘Nah Go A Jail Again’, ‘Jamaica Love, ‘One More Night’ en de track getiteld ‘Unknown Number’ heeft voor een enorme doorbraak gezorgd in het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

Ticket/Event info
Via de official Facebook Pagina, www.seetickets.nl, alle Free Record Shops , Pico Records and www.amsterdamreggae.nl

Datum: Zondag 26 Februari
Locatie: Heineken Music Hall

Live on stage:
I Octane, Elephant Man, Anthony B, Queen Ifrica, Busy Signal
DJ’s: DJ MBA, DJ Jah

Deuren open: 15.00 uur
Aanvang: 23.30 uur
Adres: Arena Boulevard 590 / 1101 DS Amsterdam
Prijs: € 45,-
VIP kaarten: op aanvraag via www.amsterdamreggae.nl

ENGLISH:
This February the 26th the Heineken Music Hall in Amsterdam will be the home of another Edition of the Amsterdam Reggae Festival. And once again the organization will be offering a great Line-up.

Big artists like I-Octane, Queen Ifrica, Busy Signal, Anthony B and Elephant Man will be on stage to perform for the massive.

The Festival starts at  16:00. Doors will be open from: 15:00 h. Tickets are € 45,-

Ticketsales via the official Facebook Pagewww.seetickets.nl, all Free Record Shops , Pico Records and www.amsterdamreggae.nl


2 Comments on this post

  1. It is going to be a MADDDDDDDDDDDDD Festival!!!

    Ras Mikeyy / Reply
  2. We can understand your words. But WorldAReggae is not the company behind the Amsterdam Reggae Festival. Hope you will understand that we are only doing promotion for the festival. DNS Company is the promoter..

    Please wait for the official statements from the festivals promoter before creating bad mind about the festival.

    Blessings Sander nesta

    Sander Nesta / Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*