Buju Banton: “Ik kan niet wachten totdat ik mijn eigen bed kan slapen” (NL)

Na meer dan 10 maanden achter tralies in de VS, kan reggae ster Buju Banton over een aantal dagen waarschijnlijk eindelijk in zijn eigen bed in zijn huis in Tamarac, Florida gaan slapen. Gister kreeg de Jamaicaan namelijk te horen dat hij op borgtocht tijdelijk naar huis mag tot zijn proces in December weer begint.

Marc Seitles, een van de advocaten van Buju Banton zei dat de artiest opgetogen is en graag naar zijn tweede huis wilt in Florida.

“I met with Buju after the hearing and he was very positive and looking forward to sleeping in his own bed in Tamarac, Florida,” vertelde Seitles aan de Jamaicaanse krant the Observer.

Buju Banton kreeg gisteren te horen dat hij voor 250.000 Dollar met beveiliging op borgtocht vrij kan komen.

Hij zal niet direct vrijgelaten worden omdat zijn hoofdadvocaat David Markus eerst de problemen met immigratiedienst moet oplossen. Banton’s Entertainment visum werd hem afgenomen nadat hij in December vorig jaar is opgepakt en zo is hij op dit moment dus illegaal in de VS.

Onderdeel van Buju Banton zijn borgtocht is dat hij huisarrest, met een elektronisch apparaat op zijn lichaam krijgt en 24 uur per dag bewaakt zal worden.

Verder zal hij alleen uit huis mogen voor afspraken met zijn advocaten en dokters. Ook om medicatie op te halen en voor hoorzittingen mag hij zijn huis in Florida verlaten. Buju zal ook met regelmaat een drugstest moeten ondergaan want hij mag geen drugsgebruiken in de periode dat hij op borgtocht vrij komt.

Al deze voorwaarden zijn bepaald om te voorkomen dat Buju Banton naar Jamaica vlucht. Hij zal ook al zijn reisdocumenten moeten inleveren.

Later meer….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*