UPDATE: Rood, Geel en Groen in de Radio 6 Zwarte Lijst

We hebben het voor elkaar! Het lijstjes maken is voorbij en we hebben het voorelkaar gekregen om Shabba Ranks met Mr. Loverman in de lijst te krijgen. Hij is beland op nummer 406! Om de lijst te bekijken kun je op de website van Radio 6 een PDF of Excel bestand downloaden! De zwarte lijst is vanaf vrijdag 15 maart 09:00 uur tot en met vrijdag 22 maart 19:00 uur te beluisteren via Radio6.nl.

Allemaal bedankt voor jullie support! Tot volgend jar dan nemen we natuurlijk stap 2: #nogmeerreggaeindelijst!

______________________________________________________________________________________________________

Het is weer zover, Radio 6 is gestart met het samenstellen van de Zwarte Lijst.  Zoals ook State Magazine met hun Actie om Hip-Hop, in de vorm Jay-Z, in de zwarte lijst te krijgen al vermeld op hun website:

“Radio 6 presenteert De Zwarte Lijst en men valt over elkaar heen om het gebrek aan rapmuziek te veroordelen. Om over de naam, de campagne en een bizarre hoeveelheid intens blanke muziek nog maar te zwijgen.”

Voor reggae muziek is het, op het hele oeuvre van Bob Marley, na al net zo gesteld. Reggae heeft iets meer aan de zwarte muziek bijgedragen dan menigeen kan vermoeden. Natuurlijk kunnen we (nog) niet verwachten dat we artiesten als Buju Banton, Sizzla, Luciano, etc. al in de lijst zullen terugzien maar we kunnen met zijn allen wel een begin maken.

World A Reggae heeft voor het gemak een 10-tal nummers voor je bij elkaar gezet die ooit iets in de Nederlandse hitlijsten hebben betekent. Ga naar mijnzwartelijst.radio6.nl en voeg een aantal van deze nummers toe aan de lijst en verstuur jouw opties. We willen voorstellen om als eerste optie altijd onze eerste keuze te gebruiken; Shabba Ranks met Mr. Loverman, de anderen laten we aan jou over:

Shabba Ranks – Mr. Loverman
Dave & Ansell Collins – Double Barrel
Beenie  Man – Dancehall Queen
Dawn Penn – No No No
Millie Small – My Boy Lollipop
Maxi Priest – Wild World
Sean Paul – Gimme the Light
Shaggy – Mr. Boombastic
June Lodge – Someone loves you Honey
Gregory Isaacs – Night Nurse

Dus ga je niet zitten opwinden dit jaar om het gebrek aan Reggae in de Zwarte lijst, maar doe er iets aan bij De Zwarte Lijst.
Twitteren? Graag! gebruik hiervoor #reggaeindelijst

UPDATE: Luister naar het interview had dat Andrew Makkinga van Radio6 had met Danny Pepperseed over het gebrek aan Reggae in de lijst.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*