Kenny B. & Benaissa ongeslagen op #1 met Yu Faya

Van de FunX website

De Surinaamse zangers Kenny B. en Benaissa staan met de hitsingle Yu Faya inmiddels al twee weken op de eerste plaats van de XChart. Hiermee hebben Kenneth Bron en Kenneth Linger, zoals ze echt heten, hun eerste Nederlandse nummer één hit te pakken!

Kenny B.
In ons kikkerlandje zijn ze nog redelijk onbekend, maar daar komt snel verandering in dankzij Yu Faya. Suriname is een heel ander verhaal. In Sranang heeft Kenny B. al vaker op de hoogste positie van de hitlijsten gestaan. Net als bij FunX was Yu Faya ook in Suriname niet van de radiostations te krijgen, net als zijn eerdere Suri-hits Asamade, Bosi Mie en Na Mie Lobie Tang So. Kenny B. heeft in de afgelopen jaren samengewerkt met beroemde reggae/dancehall artiesten als Tanya Stephens en Luciano. Samen met de Nederlandse reggaeformatie Beef stond hij op Pinkpop en Lowlands.

Benaissa
Benaissa heeft net als collega Kenny B. samengewerkt met gevestigde namen zoals Lady G. en General Degree. Kenneth Linger gooide hoge ogen in de Surinaamse muziekscene met de reggaehits Coconut Water en Voodoo. Beide tracks zijn samenwerkingen met zanger Lloyd de Meza, die je kent van de FunX hits Mijn Diamant en Niemand Weet.

Yu Faya is de eerste samenwerking tussen Kenny B. en Benaissa. Ze kenden elkaar wel uit de scene, maar van een track was het nog nooit gekomen. Het blijft hier echter niet bij. “Yu Faya smaakt natuurlijk naar meer” aldus Kenny B tijdens het interview dat ze gaven bij FunX:

BRON

Sander Nesta van WorldaReggae.com had een maandje geleden ook een interview met de surinaamse superster Kenny B. Dit interview lees je op deze link.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*