Rotterdam Reggae Festival – Ahoy! – 24 april 2011

Buy Ticket

Op 24 april, eerste paasdag, vindt in Ahoy het Rotterdam Reggae festival plaats. Het reggaefestival vond al driemaal plaats in Amsterdam en geeft een vervolg aan het succes in het zuiden van het land. Rotterdam Reggae festival biedt podium aan internationale reggaesterren als Vybz Kartel, Jah Cure, Richie Spice, Elephant Man en Tanya Stephens. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar.

In de laatste helft van 2010 en begin 2011 bracht het Amsterdam Reggae festival al een daverende lijst aan reggae artiesten naar een overvolle Heineken Music Hall. Deze keer verhuist het festival naar Rotterdam om daar de Ahoy te verhitten met een spectaculaire line-up. Het programma bestaat uit  gevestigde namen uit het reggae -en dancehallcircuit alsmede uit lokale talenten. Grootheden als Vybz Kartel, Jah Cure en Tanya Stephens maar ook aanstormend talent in de vorm van Punky Donch en Grote Prijs van Nederland-winnaar Kalibwoy doen het Rotterdamse evenement aan.

LINEUP:

Na het opsplitsen van de groep ging Adidja Palmer zelfstandig verder met muziek maken onder de naam Vybz Kartel. Sinds 2003 heeft hij verschillende hits gehad in Jamaica, de afgelopen twee jaar heeft dit zich vertaald naar internationaal succes in de vorm van 3 EME Awards in zowel 2009 als 2010 en samenwerking met artiesten als Jay-Z, Rihanna en Eminem.

Zelfs jarenlange gevangenschap heeft Jah Cure er niet van kunnen weerhouden uit te groeien tot één van de grootste reggaesterren van het moment. Met zijn unieke stemgeluid weet de zanger op te vallen. In 2009 verscheen zijn album ‘The Universal cure’ met daarop de hitsingle ‘Hot long time’.

Jamaicaans reggae artiest Richie Spice maakt deel uit van de Rastafari Movement. In het begin van zijn carrière toerde hij de wereld rond als het voorprogramma van o.a. Chaka Demus & Piers en Rita Marley. Rond 2000 groeide zijn populariteit na het uitbrengen van meerdere albums en succesvolle optredens in alle windstreken.

Elephant Man begon in de formatie Scare Dem Crew aan zijn reggaecarrière. Nadat de groep opsplitste volgde in 2000 zijn solodebuut. Hierna groeide zijn populariteit snel, dit succes leverde hem samenwerking op met o.a. Mariah Carey en Busta Rhymes. In 2008 verscheen het album ‘Let’s Get Physical’.

Het duo Chaka Demus & Piers was een laaiend succes in de jaren negentig met hitsingles als ‘Tease me’ en ‘She Don’t Let Nobody’. Na hun reünie voor de track ‘Need Your Lovin’ in 2007 volgden verschillende optredens. In 2008 bracht het duo het album So Proud’ uit.

Tanya Stephens verkreeg internationale bekendheid met haar hits ‘Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet’ en ‘It’s A Pity’. Ze bracht in de 21e eeuw verschillende albums uit die hoog genoteerd werden in Billboard’s ‘Top reggae albums’. Vorig jaar kwam haar meest recente album ‘Infallible’ uit.

In 1996 was Duane Stephenson onderdeel van de formatie ‘To-Isis’. In 2008 is de zanger solo gegaan en trad hij onder andere op tijdens het befaamde Reggae Sumfest in Jamaica. Afgelopen jaar bracht hij zijn tweede solo album ‘Black Gold’ uit.

Dancehall artiest Gappy Ranks bracht na met verschillende singles, waaronder ‘Heaven In Your Eyes’, succes te hebben gehad eind 2010 zijn eerste solo album ‘Put The Stereo On’ uit. Op dit album staat ook een samenwerking met de Engelse reggae artiest Nereus Joseph.

Uit de kweekvijver van eigen land zijn afkomstig: Punky Donch. Net zo bijzonder als hun naam is de stijl van Punky Donch: een mix van roots-Reggae met andere Caribische invloeden, hiphop en een snufje rock.

Kalibwoy is dé dancehall-sensatie van dit moment in Nederland en bevestigde dit onlangs door de Grote Prijs van Nederland te winnen in de categorie ‘hiphop’. Hij treed dit keer op met aanstormend talent Rass Motivated.

Tussen de optredens door voorzien de populaire DJ’s MBA en Jah het publiek van de beste reggae en dancehall riddims met hun dansbare sets. Daarnaast zal Maikal X als host het programma vakkundig aan elkaar praten.

Het festival start om 17:00 uur, deuren gaan open om 16:00 uur.

Ticket
Staan plaats € 45,00
Zit plaats € 39,50
Vip € 75,00

.

Voorverkoop is reeds gestart.
Rotterdam : Richard Shoes – West-Kruiskade 66. Rotterdam: Billboard Records – West-Kruiskade 47B.
Amsterdam : Pico Records -Bijlmerplein 5200-521 .

Of bij alle FreeRecords Shops en via Seetickets.nl

Buy Ticket

http://www.youtube.com/watch?v=BHqe0jxcx9o


8 Comments on this post

 1. Nice !

  Peetjuhhh / Reply
 2. Richie Spice Yeahhh, ready to kick with my Gideon Boots
  Tanya, Sweetniceness
  Vybz kartel, Curious to meet
  lekker hoor Ahoy nice again!!

  Dorana / Reply
 3. Geen Soul Jamaica?

  Harry / Reply
 4. Richie zou waarschijnlijk wel aan komen zetten met liedjes van zijn nieuwe album Book of job (wat overgens naar mijn mening een geweldig album is).

  Selassie I Jah Rastafari!

  Nanno aka Inflammable / Reply
 5. iemand idee wat er allemaal bij zit in de v.i.p wil wel weten wat ik krijg voor 75 euro 😉

  ems / Reply
 6. hi echt gaaf nu dat Sundance en 2-7 sps niet door gaat voor de 2e jaar is dit een heel goede vervanger

  UBloonie X / Reply
 7. hoi mail me maar dan kunnen we samen gaan ik kom zelf uit krommenie
  kart192@hotmail.com

  UBloonie X / Reply
 8. Het was zwaar boring! Flashers!.. je komt niet op dezelfde dag er achter dat een artiest niet komt (en dan zeggen vanwege visumshit, met al die buitenlanders daar binnen.. we weten hoe ding dingen werken hoor) en een bedrijf zal op een zondag vooral met een feestdag ook niet voor jullie rennen om freetickets te drukken! jullie zijn echt SHit!.. Waar was elephant man btw?.. doen alsof mensen dom zijn en alleen door hebben dat vybz er niet is PFFF!! Shame on you people! En dan nog die kaolO tickets.. afzetterij! en uiteindelijk staat iedereen bij elkaar!! Ik heb niet eens respect voor heel die organisatie!

  moi / Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*