Amsterdam Reggae Festival 2011: Winter Edition (NL)

UPDATE: Pictures of the Amsterdam Reggae Festival – Winter Edition 2011 can be found on our Flickr page. Videos can be found on our Youtube Channel

UPDATE: Vandaag is bekend geworden dat zangeres STACIOUS aan de line up van het Amsterdam Reggae Festival is toegevoegd. Stacious timmert na haar Debut Single ‘Thug Gal’ Hard aan de weg en had recentelijk een grote hit met Mavado ‘Come into my room’. Wellicht dat we die dus ook nog te horen gaan krijgen.

Op zaterdag 12 februari vindt in de Heineken Music Hall een speciale wintereditie plaats van het Amsterdam Reggae Festival. Het festival vindt voor de tweede keer in zes maanden plaats en biedt o.a. podium aan internationale reggaesterren als Mavado, Jah Cure, Red Rat, Capleton en Mr Vegas. De voorverkoop is reeds van start gegaan.

Nog geen half jaar na een uitverkochte editie in 2010 met optredens van o.a. Sizzla, Vybes Kartel en Barrington Levy zal het Amsterdam Reggae Festival op 12 februari opnieuw worden gehouden in de Heineken Music Hall. Het programma bestaat opnieuw uit zowel opkomende talentvolle artiesten als tijdloze muzikanten binnen het wereldwijde reggae en dancehall landschap. Grootheden als Mavado, Jah Cure, Capleton en Mr Vegas maar ook aanstormend talent in de vorm van Punky Donch en Grote Prijs van Nederland-winnaar Kalibwoy doen het Amsterdamse evenement aan.

De Jamaicaanse Mavado is niet alleen razendpopulair maar ook een harde werker getuigen de releases van zes officiële singles en meer dan vijftien riddims in 2010. In 2011 zal zijn nieuwe album verschijnen, waarop hij tijdens het Amsterdam Reggae Festival zal vooruit blikken. Onlangs scoorde hij een hit met het nummer ‘Like I see it’ waarop ook hiphopster Rick Ross en zanger Jah Cure te horen zijn.

Zelfs jarenlange gevangenschap heeft Jah Cure er niet van kunnen weerhouden uit te groeien tot één van de grootste reggaesterren van het moment. Met zijn unieke stemgeluid weet de zanger op te vallen. In 2009 verscheen zijn album ‘The Universal cure’ met daarop de hitsingle ‘Hot long time’.

Dancehall ster Mr Vegas werd wereldberoemd met de single ‘Heads high’ uit1998. De zanger bracht in de loop der jaren maar liefst zes albums uit en maakt tot op de dag van vandaag regelmatig zijn opwachting op de populairste riddims.

Red Rat is een jamaicaanse dancehall/reggae artiest. Hij staat bekend om zijn up tempo muziek en zijn gevoel voor humor. Ook mag zijn kenmerkende zin “Oh, No!” niet ontbreken. Zijn debuutalbum ‘Oh, no… it’s Redrat’ die uitkwam in 1997 was in die tijd het best verkochte album van Greensleeve records. Zijn muzikale diversiteit en populariteit heeft geleid tot vele samen werkingen.

Ware rastafari https://www.worldareggae.com/artists/capleton/#mce_temp_url# (ook bekend als King Shango, King David, The Fireman of The Prophet) maakt het programma compleet. De zanger is meer dan twintig jaar actief in het genre en is bekend van zijn hits ‘Bumbo Red’, ‘Woman we lotion’, ‘Alms house’ en ‘Tour’.

Uit ons eigen land zijn afkomstig: Punky Donch en Kalibwoy. Net zo bijzonder als hun naam is de stijl van Punky Donch: een mix van roots-Reggae met andere Caribische invloeden, hiphop en een snufje rock. Kalibwoy is dé dancehall-sensatie van dit moment in Nederland en bevestigde dit onlangs door de Grote Prijs van Nederland te winnen in de categorie ‘hiphop’.

Tussen de optredens door voorzien de populaire DJ’s MBA en Jah het publiek van de beste reggae en dancehall riddims met hun dansbare sets. Reggaeartiest Maikal X en presentator Chuck D mogen op dit festival niet ontbreken. Zij zullen er als gastheer zorgen voor een geslaagde avond.

Zaterdag 12 februari vindt het Amsterdam Reggae Festival, met live optredens van o.a. Mavado, Mr Vegas en Jah Cure, plaats in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Service en alle bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie:
12-02-2010
Amsterdam Reggae Festival: Winter Edition
Live: Mavado, Jah Cure, Mr Vegas, RedRat, Capleton, Stacious, Kalibwoy, Punky Donch
DJ’s: MBA, Jah
Host: Maikal X, Chuck D

Heineken Music Hall
Deuren open: 18.00 uur
Aanvang: 19.00 uur
Adres: ArenA Boulevard 590 / 1101 DS Amsterdam
Prijs: € 45,00
Prijs VIP kaarten: € 85,00

Zie ook:
1st Priority Entertainment
Heineken Music Hall

Buy Ticket