Nederland staat stil bij dertigste sterfdag Bob Marley (NL)

Over de hele wereld staan reggae fans stil bij de 30ste sterfdag van reggae koning Robert Nesta “Bob” Marley. Natuurlijk staat ook WorldAReggae stil bij deze bijzondere dag, daarom hebben we op de Social Media als Facebook en Hyves bijzondere filmpjes geplaatst van Bob Marley.

WorldAReggae sprak vandaag met een aantal mensen uit de Nederlandse Reggae scene en vroeg hun over de gedachte die ze hebben op 11 mei.

Zo zei Rass Motivated, een talentvolle artiest uit Rotterdam, het volgende hierover “Bob Marley laat mij zien dat alles kan. Hij is begonnen met de houten planken die zwerfde over straat en ‘t zand waaide in zijn ogen, maar nu kent de hele wereld hem, de wereld weet wat hij heeft gedaan. Music zal altijd een mission zijn en geen competition, daarom is mijn missie zijn grootsheid te bereiken en als Jah het toestaat zijn missie te mogen afmaken en de wereld te veranderen met meer positieve vibes, vooral deze gedachten zitten vandaag in mijn hoofd

Een van de meest talentvolle Dancehall DJs uit Nederland, DJ D-Train zei het volgende “Ik smoke een dikke op Bob 2day“.

Fyah Nakhi uit Zaandam “Bob Marley is a prophet to me, a man who was doing the works of Jah spreading the message of Jah and spreading positive vibes all over the world. And with his message he crossed all musical borders making reggae music known to the whole world. His unconditional love for music gave me inspiration to walk in the paths of righteousness and continue to spread Jah message to the world! Bob Marley has passed on the torch to Fyahnahki and him ready fe shine Jah love and light! Hott it upp!!! Fyahnahki seh so…

Maikal X staat ook stil bij de 30ste sterfdag van Bob Marley “Ik luister vandaag extra naar Bob Marley zijn muziek en ga vanavond Bob extra als inspiratie gebruiken als ik de studio in duik, daarnaast zal ik er zeker eentje roken in zijn naam

Een van Nederlands bekendste DJs, bekend van de grootste Reggae / Dancehall feesten DJ WaxfiendDeuren & Ramen open en de buren blij maken met muziek van een van de grootste artiesten ooit.  Net een playlist gemaakt voor www.22tracks.com met @youngDjef en bezig met een speciale mixtape voor Jamrock Radio“.

DJ Jah over deze dag “Ik ga vandaag “So Much Trouble” luisteren en dan te bedenken dat ik in Bob Marley zijn huis ben geweest vroeger alleen kan ik me hiervan helaas niks meer herinneren omdat ik te klein was…

SnikOne zegt “Bob Marley is voor mij een legende en ik ben natuurlijk opgegroeid met zijn muziek en luister nog steeds veel naar zijn nummers en boodschappen hierin verwerkt. Dus vandaag pomp ik mijn boxen en draai ik een paar dikke Joints, Bob Marley we miss You R.I.P“.

DJ MBA “Om zijn 30ste sterfdag te eren draai ik zowieso de hele dag mijn favoriete tracks en draai ik ook extra veeel jointjes haha”.

“De Grote Prijs van Nederland winnaar KaliBwoy zegt “Ik blaas Bob Marley zijn CD’s de hele dag door hier in coffeeshop ‘T Keteltje waar ik werk, als eerbetoon aan de grote baas van de Reggae“.

Het laatste woord is aan Mr. Patze uit Arnhem “Bob is nog steeds een inspiratie voor vele mensen. Door Bob Marley kunnen wij de dag van vandaag ons ding doen.. ook al willen ze hier in Nederland de Reggae een beetje boycotten, over de hele wereld kennen ze Bob Marley. Mijn manier om  de legende te eren is om  de hele dag zijn muziek te luisteren, en dat zijn er veel”

Tribute
In een week als deze staan er altijd bijzondere shows gepland om Bob Marley te eren. Op woensdag 11 mei is de Legend Alive Tour in de Melkweg waar the Rootsriders (ook wel bekend van de Tribute2BobMarley shows) samen met Ashwin Jaydee, Giovanca, Maxi Priest en Brinsley Forde. Een dag later zal dezelfde setting afreizen naar Tivoli Utrecht om hier een bijzondere show neer te zetten. Daarnaast begint vanavond een nieuwe musical genaamd “Rastaman Vibrations“. Deze musical is gebasseerd op de grootste tracks van Bob Marley.

Rita Marley
Vorige week heeft BobMarley.com een nieuw interview met Rita Marley online gezet en die kan je hieronder bekijken:

Op de website van het Algemeen Dagblad staat ook een mooie fotoreportage over Bob Marley. De foto’s kan je hier bekijken.


1 Comments on this post

  1. […] the official article on worldareggae.com Posted in NEWS « FYAH-CAPS FYAHNAHKI REPRESENTING FOR WORLDAREGGAE.COM!!! » You […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*